Det lå et historisk sus over VM-kampen mellom Cecilia Brækhus og franske Anne-Sophie Mathis i Oslo Spektrum på lørdag, som er den første kampen Brækhus har gjort på norsk jord etter at forbudet mot proffboksing ble opphevet.

Både statsminister Erna Solberg og kulturminister Linda Hofstad Helleland var på plass for å kaste politisk glans over kampen. De fikk raskt valuta for den politiske mynten da Brælkhus slo knockout på Mathis i andre runde, etter kun tre minutter.

Hele 990.000 var innom da Brækhus satte inn det avgjørende slaget. I snitt fulgte 360.000 seere sendingen på TV3 som varte fra kl. 19.00 til kl. 23.30, og totalt var 1,44 millioner seere innom TV3 i løpet av sendingen. TV3 viste også amatørkampen mellom norske Madeleine Angelsen og irske Shannon Edge, samt proffdebuten til Kevin Melhus mot tyske Hans Christian Dulz.

- Dette er en lørdag som går inn i historiebøkene for både boksesporten og TV3s del. At en over million seere fikk med seg Brækhus' knockout er en anerkjennelse av Brækhus som idrettsutøver og boksing som sport. Vi er stolte over å være den kanalen som har fått muligheten til å lage en folkefest ut av denne store sportsbegivenheten, og vi har fått svært gode tilbakemeldinger på at lørdagens sending holdt høy standard, sier MTG TV-sjef Morten Micalsen.

Tidenes beste seertall i TV3s historie er semifinalen i håndball-EM for herrer i år. Da var det i snitt 1.081.000 seere som fulgte med.

- Dette er det nest høyeste seertallet på TV3 noen gang. Gjeldende rekord ble satt av håndballgutta tidligere i år og jeg tror jammen meg håndballjentene kan utfordre den i desember. I et år da lineær-tvs framtid diskuteres i dystre ordelag lander vi sannsynligvis de tre høyeste seertallene i TV3s nesten 30 år lange historie. Det er gøy, fortsetter han.

Det er fem år siden forrige oppgjør mellom Brækhus og Mathis. Da ble kampen sett av 416.000 på Viasat 4.

Les mer: TV3 sikter på bokserekord

Brækhus-smell for NRK
TV3 og Brækhus forsynte seg grovt av seere fra NRK1 på lørdag. Verst gikk det utover «Lindmo», som samlet 418.000 seere i timen mellom kl. 22.00 og 23.00. Det er en nedgang på 224.000 seere fra forrige lørdag.

Også tidligere på kvelden opplevde NRK en nedgang. «Stjernekamp», som hadde 626.000 seere forrige uke, var nede på 594.000 seere på lørdag. «Side om side» hadde 606.000 seere, ned fra 644.000 seere forrige lørdag.

- Det er jo et stort event, og sånn sett ikke overraskende at TV3 får så mye seing og at markedet påvirkes. Det er bare å gratulere MTG, og ikke minst The First Lady!, sier analysesjef Kristian Tolonen i NRK.

Les også: NRK styrker seg i tv-kampen - TV 2 går mest tilbake

«Nobel» holder på seerne
Helgens mest sette program var også denne uken «Nytt på nytt» med 856.000 seere. 

«Skavlan», som hadde bokaktuelle Jens Stoltenberg på gjestelisten, hadde 833.000 seere på fredag, ned fra 880.000 seere forrige fredag da Bruce Springsteen var gjest.

Dramaserien «Nobel» ble helgens tredje mest sette program med 745.000 seere. Det er en marginal nedgang på 6.000 seere fra premieren.

Les også: 750.000 så Nobel

Holder stand: «Nobel», som har Aksel Hennie (i midten) i hovedrollen, hadde 745.000 seere på søndag. Foto: Monster Scripted.