For syvende gang skal 12 norsk-amerikanere kjempe om å møte sin norske slekt i «Alt for Norge». Programmet har siden starten vært blant TVNorges mest sette programmer, og også i år fikk det en god start med 332.000 seere. Andelen ble på 22,6 prosent blant alle seere over 12 år.

I fjor hentet «Alt for Norge» 457.000 seere på premieren. Likevel mener tv-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat at årets premiere må sies å være vellykket.

- Vi har merket den siste uken at tv-høsten ikke har kommet helt i gang. Jeg tror det skyldes at det er sommertemperatur i Norge og at folk utnytter det mest mulig. Da kommer tv-seingen i gang senere og det er synd for premierene, sier han til Kampanje.

- Det er ikke endringene i seermønsteret vi nå ser slå ut i full effekt?

- Det har skjedd et skifte nå hvor vi ser at yngre seere forsvinner litt etter litt, men det er litt mer sammensatt enn det. Det er flere ting som påvirker tallene, og vi må nok bare gi det én uke til.

TVNorge: - Spennende tv-høst
Av TVNorges premierer så langt i høst, er det «Alt for Norge» som har fått den beste starten. Torsdag forrige uke samlet «Costa del Kongsvik» 213.000 seere og «20 år med Espen Eckbo» 168.000 seere.

«71° nord» hentet 284.000 seere for én uke siden.

Les mer: Ingen pangstart for TVNorge-høsten

- «Alt for Norge» gjør en fin start, «Costa del Kongsvik»-tallene er også greie, men vi hadde naturligvis håpet på høyere tall på «20 år med Espen Eckbo». Det positive er at den første uken i september viste vekst for nesten samtlige av våre kanaler i den kommersielle hovedmålgruppen. Så det går mot enda en spennende tv-høst. Og det er i hvert fall aldri kjedelig i denne bransjen, sier Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i TVNorge og Discovery Networks.

TV 2 ble tredjevalg på søndag
Også NRK var premiereklar på søndag. 523.000 så første program av «QuizDan». Det ga en andel på 36,1 prosent.

Disse to programmene skaper trøbbel for TV 2s søndagssatsing «Rett fra hjertet» som har mistet 135.000 seere på to uker. Denne søndagen var det bare 157.000 seere som valgte å se TV 2s feelgood-program. Andelen ble på 11,1 prosent.

- Det er ingen god utvikling. Det tyder på at programmet ikke prioriteres av seerne, sier Wiberg.

Også «Gylne tider» har mistet 132.000 seere siden premieren for to uker siden. I går samlet nostalgitrippen 233.000 seere og hadde en andel på 17,1 prosent.

- Konkurransen på søndagene så langt er knalltøff, og vi skulle selvsagt ønsket oss høyere seertall på førstegangsvisningene. For «Gylne tider» sin del så har den bra opptakstall og utviklingen på TV 2 Sumo er lovende. Så det blir spennende å se de endelige Total Screen Rating-tallene for serien utover høsten, sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2.