«Aber Bergen» er noe så sjeldent som en ny dramaserie på TV3. Serien, som har Odd-Magnus Williamson og Ellen Dorrit Petersen i hovedrollene, åpnet med 114.000 seere i går. Det er under forventningene til kanalen.

Også «Råskap» hadde premiere på TV3 i går. Det var det kun 85.000 som fikk med seg. Seertallet er dramatisk ned fra fjorårets premiere som samlet 151.000 seere.

- Vi skulle gjerne hatt noe høyere seertall på lineær-tv, men disse forteller uansett en del av historien. «Aber Bergen» er først og fremst hybrid-tv-innhold – altså et innholdsprodukt som skal leve og levere på flere flater, både lineært og digitalt, sier MTG TV-sjef Morten Micalsen.

Han tror flere seere vil oppdage dramaserien på nett.

- «Aber Bergen» er ikke noe man nødvendigvis ser kun en gang i uken på TV3, denne serien kan man også se på både Viaplay og etter hvert Viafree. Det er viktig for oss å være til stede med innhold på ulike flater, og møte seerne der de faktisk befinner seg. Med andre ord vil det ta litt tid før de totale seertallene utmeisles, sier han.

For å øke interessen rundt satsingen har TV3 fått med seg Odd-Magnus Williamson på et Facebook-stunt der rollefiguren hans Erik Aber går hardt ut mot en rekke kjente navn i det som tilsynelatende er lekkede Facebook-videoer. Stuntet er utarbeidet av innholdmarkedsføringsselskapet Newslab.

Les mer: TV3 kaster seg inn i dramakrigen med Facebook-stunt

- Vi er utrolig stolte av «Aber Bergen», det er en serie av høy kvalitet og representerer noe nytt i norsk sammenheng. Vi merker stor internasjonal interesse, og vi har fått vite at «Aber Bergen» faktisk er plukket ut som en av de hotteste seriene på det internasjonale markedet i forkant av tv-messen i Cannes, sier programdirektør Andreas Bakka Hjertø i MTG TV.