Det gikk som det kanskje måtte gå da Norge møtte regjerende verdensmester i fotball, Tyskland, i gårsdagens VM-kvalikåpning. Kampen endte med 0-3 til de tyske gjestene, men det er likevel ikke helt fritt for norske vinnere etter nedturen. Discovery kan nemlig juble over svært solide seertall på kampen.

651.000 fulgte det norske landslagets forsøk på TVNorge. Det ga en andel på 41,4 prosent. Kampen ble dermed den femte mest sette tv-sendingen i helgen.

Interessen fra seerne toppet seg mot slutten av første omgang, før tyskernes Joshua Kimmich satte inn 2-0. Da var 789 000 seere innom.

- Dette er veldig gode tall og vitner igjen om den store interessen rundt det norske landslaget. Vi fikk oss en ordentlig fotballeksjon i går, men det er likevel deilig å være i gang med ny kvalikrunde. Tyskland er i en klasse for seg, det er ikke dem vi må slå for å komme oss til VM. Kampen om andreplassen står mellom Norge, Nord-Irland og Tsjekkia, og det kommer garantert til å bli mange spennende øyeblikk utover i kvaliken, sier Jan-Erik Aalbu, sportsdirektør i TVNorge og Discovery Networks.

Les mer om tv-helgen: Tv-seerne svikter TV 2s flaggskip

Tallene er nok et eksempel på at tv-seerne ikke har problemer med å omfavne TVNorge som en kanal for store sportshendelser. Fra 2017 skal Discovery sende Tippeligaen, som da vil gå under navnet Eliteserien, og i 2018 er det klart for Discoverys aller første OL.

En undersøkelse YouGov har gjort for Kampanje viser at kun én av ti tror Discovery vil gjøre en bedre jobb enn TV 2. 24 prosent tror de vil gjøre en like god jobb, mens 16 prosent tror de vil gjøre en dårligere jobb.

Les mer: Kun én av ti tror OL blir bedre på Discovery