Strålende sommersol har lagt en demper på tv-høsten så langt i år. TV 2 er blant dem som for alvor har merket hvor utfordrende det er å plassere nordmenn i sofaen selv langt ut i september.

Fredag hadde «The Stream» 335.000 seere. Det er det laveste seertallet så langt for nysatsingen som samlet 375.000 seere på premieren 26. august.  «Senkveld» hadde 440.000 seere, som er 76.000 færre seere enn forrige fredag.

«Skal vi danse» samlet 447.000 seere på lørdag, som er 16.000 færre enn uken før.

Skremmende TVNorge-tall
Verre går det på søndager, der TV 2 ble knust både av sesongpremieren på  «Åndenes makt», som hadde 452.000 seere på TVNorge, og «Alt for Norge», som ble sett av 385.000.

Les mer: «Åndenes makt» skremte frem seerne

TV 2s «Rett fra hjertet», som går i konkurranse med «Alt for Norge», hadde 146.000 seere, ned 11.000 seere fra forrige uke. «Gylne tider», som møter «Åndens makt», barberte av seg 24.000 seere og endte med 209.000 seere.

- Startet for tidlig
Tv-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat mener tv-sesongen rett og slett ikke er kommet i gang.

- Sommeren har blitt forlenget og høsten avventer. Da blir tv-seingen deretter, sier han til Kampanje.

- Har TV 2 startet høsten for tidlig?

- Ja, i år så ble det sånn. Det er ikke tvil om at TV 2 håpet at de skulle få en fin overgang fra OL rett inn i høstskjemaet, men det er tidlig å begynne høsten siste uken i august, i hvert fall når været er som det har vært. Kunne man ha valgt på nytt, ville man nok ha drøyd den noen uker.

- Får annonsørene levert de tv-seerne man skal ha?

- Det er nok noen underleveringer her og der i september. Det får man ta igjen senere. Men det er en utfordring for kanalene når man selger seg inn med 50 prosent høyere trykk og ikke klarer å levere.

- Mangler 150.000 seere
Den tidlige starten kan få konsekvenser for et program som «The Stream», som er helt ny for tv-seerne.

- «The Stream» mangler 150.000 seere for å bli en sukess. Det er lettere når du har seere fra starten av. Jeg har tro på forbedring, men den ender nok ikke opp som den suksessen man hadde hpet på, sier Wiberg.

Kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2 har ståltro på at tv-seerne vil komme tilbake i takt med det etterlengtede høstværet.

- Vi har lagt bak oss en av de varmeste ukene i år, og det er klart at det har en betydning på seertallene. Vi ser jo også at seertiden er betydelig lavere denne helgen sett mot forrige helg. Så at seertallene vil løfte seg utover høsten har vi stor tro på. Og så gleder vi oss selvsagt til flere store premierer om to uker med blant annet «Farmen», «Best av de beste», «Vårt lille Land» og «På tur med Dag Otto og Kristian», sier han til Kampanje.