Aftenpostens oppgjør med Facebook og sjefredaktør Espen Egil Hansens åpne brev til Facebook-sjef Mark Zuckerberg ble gårsdagens store nyhetssak ikke bare i norske medier men også verden over.  Fredag kveld snudde Facebook i saken og bestemte seg for «å gjeninnsette bildet på Facebook der det har blitt fjernet».

Selv statsminister Erna Solberg ble rammet av sensuren etter å ha publisert det ikoniske krigsbilde av Vietnam-jenta. Statsministeren synes «det er veldig bra at Facebook snur» og sier:

- Jeg håper at Facebook har lært at de må ha metoder for  å skjære igjennom når maskinene og algoritmene styrere, sier hun.

Hun åpner også for at selskapet har fått for mye makt.

- På en måte har de for mye makt i kraft av at de har blitt en fellesarena for veldig mye interaksjon på sosiale medier. Det er andre alternativer selvfølgelig, men de er blitt en felles arena. Ikke bare for folk, men også for medier og organisasjoner, sier Solberg.