I dag går den andre og siste fristen for å søke sluttpakke i TV 2 ut, men ansatte som foreløpig har valgt å sitte på gjerdet, får nå to uker ekstra på å bestemme seg. Det får Kampanje bekreftet fra organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2.

- I dialog med klubbene har vi besluttet å utvide fristen for å søke om sluttpakke - til 16. september. Dette gjelder det åpne tilbudet som har vært ute til alle siden mai måned. Dette gjør vi både for å imøtekomme deres ønske, og for å gi medarbeidere som er i gang med en prosess, muligheten til å tenke seg om etter en lang og intensiv sommer, med flere store nyhetshendelser, Tour de France, EM og OL, for å nevne noe. Vårt mål er å komme til enighet om flest mulig frivillige løsninger, sier Willand til Kampanje.

- Går over i ny fase
Om én måned skal resultatene fra de to første sluttpakkerundene legges fram på et internt møte.

- Vi har lovet organisasjonen en foreløpig orientering om «TV 2 i 2020» den 29. september. Etter dette allmøtet vil prosessen vi nå er inne i gå over i en ny fase, der vi vet mer om hvordan arbeidet som pågår nå vil påvirke organisasjonen direkte. Da er det naturlig at vi på nytt vurderer situasjonen i dialog med tillitsvalgte, fortsatt med mål om flest mulig frivillige løsninger.

- Hvor mange har søkt på sluttpakker?

- Det totale antallet søkere vil jeg først kommentere på etter at fristen er gått ut den 16. september.

Da TV 2 gjorde opp status etter første runde med sluttpakkesøknader ved slutten av juni, hadde rundt 20 søkt. Ansatte som søkte før den første fristen, fikk én måned ekstra månedslønn.

Les også: TV 2: - Klarer ikke å unngå nedbemanning

Flere kjente profiler på vei ut
Tidlig i mai kunne Kampanje avsløre at det ville komme en historisk nedbemanning i TV 2. Kuttplanene ble dagen etter Kampanjes sak tema på et stort allmøte i TV 2. Da presenterte TV 2 strategiplanen «TV 2 i 2020», som både styre, ledelse og tillitsvalgte har jobbet på spreng med i flere måneder. TV 2-sjef Olav Sandnes kunne fortelle at tv-konsernet skulle kutte kostnadene med 350 millioner kroner og det ble slått fast at alle ansatte i TV 2 ville få tilbud om sluttpakker.

Les også: Skal kutte 350 millioner - alle tilbys sluttpakke

Flere av TV 2s mest kjente progragmledere og nyhetsankere har allerede valgt å takke ja til sluttpakker, deriblant Nils Gunnar Lie, Mah-Rukh Ali, Jan Øyvind Helgesen og Jan Ove Ekeberg som nå kommer til å forsvinne fra landets største kommersielle tv-kanal.

Les også: TV 2-redaktør: - Det er grunn til å være bekymret (abonnement)