Blant helgens mange nye tv-premierer fant TV 2 også plass til Amandaprisen som ble delt ut i Haugesund på fredag. Prisutdelingen ble ledet av skuespiller Jakob Oftebro. Denne gangen er det Rubicon som har overtatt produksjonen fra Warner Bros. Norge.

Prisutdelingen hadde 322.000 seere og en andel på 25,7 prosent blant alle seere over 12 år. Det er et realt løft fra fjorårets sending som kun ble sett av 202.000.

- Vi er veldig godt fornøyd med fredagens sending, og det er hyggelig å se at seertallene for Amanda-utdelingen har en solid øking. Det har vært et veldig godt norsk film-år, og Jakob Oftebro hadde en sterk debut som programleder på TV 2, sier programdirektør Jarle Nakken i TV 2.

Det var «Bølgen» som vant den gjeve prisen for beste kinofilm.

Les også: Seerras for «Skal vi danse» - NRK vant premierekrigen