Tirsdag presenterte TV 2 sin høstmeny foran reklamekjøpere, annonsører og pressefolk i Bergen. TV 2 hadde få eller ingen nye avsløringer på lager, de har nemlig brukt ukene under sommer-OL i Rio godt til å varmet opp seerne med promoer for høstens programmer. Det er heller ikke mange nye programmer å finne i menyen. Flaggskipet «Farmen» kommer naturlig nok tilbake på skjermen i høst. Det gjør også tidligere suksesser som «Skal vi danse», «Jakten på kjærligheten», «Senkveld» og «Gylne tider».

Les mer: Slik blir høsten på TV 2

- Jeg synes det er veldig mye av det samme som går igjen, men jeg skjønner selvfølgelig godt at «Farmen» fortsetter. «Farmen» er den store vinneren og den leverer bra i alle uker, sier tv-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat til Kampanje.

Og det er ikke bare programmene som begynner å dra på årene, det gjør også seerne deres, mener Wiberg.

- Jeg savner litt fokus på yngre målgrupper. Det blir veldig voksent med «Jakten på kjærligheten», «Skal vi danse» og «Senkveld». Tv-mediet blir eldre, da kunne man sett for seg at man kunne prøvd seg på litt yngre målgrupper.

Les også: Klar for tøff tv-høst: - Dette blir viktigst for TV 2

- Har stor tro på «The Stream»
TV 2s ungdomsalibi i helgen er nysatsingen «The Stream», en ny, norskutviklet musikkonkurranse der artistene som streames mest på Spotify er vinnerne. Programmet har premiere allerede på fredag.

- «The Stream» har jeg tro på. TV 2 har alltid lykkes bra med gode underholdningsprogram med musikkfokus. Det blir også spennende å se om «Live på direkten» lykkes, sier Wiberg.

«Live på direkten» er et nytt direktesendt humorprogram med John Brungot og Einar Tørnqvist der de skal lage humor av ukas snakkiser.

Tidligere i år presenterte Discovery sin høstmeny. Også den preges av velprøvde formater.

Les mer: Slik blir høsten på TVNorge

- Hva skiller TV 2 fra konkurrentene med denne høstmenyen?

- TV 2 gjør ikke mye annerledes, men de har en del flere direkteshow enn de andre har. Det er ikke dermed sagt at TV 2 vil kunne dra fra de andre, det er vanskelig å plukke vinneren her.

- Kan ikke bremse lineær-fallet
Også daglig leder i Zenith Optimedia, Thomas Magnusen, drar kjensel på mye av innholdet.

- Hovedinntrykket er at dette er veldig kjent, i hvert fall på hovedkanalen. Man snur bunken. Det er nok sikkert lurt, for dette er programmer som har gjort det fint og stått imot kampen, spesielt i helgene, sier han til Kampanje.

Derfor knytter det seg ekstra stor spenning til de programmene som er helt nye, mener Magnusen.

- Vi er veldig spente på «The Stream», sikkert like spente som TV 2 er, for det er viktig at det programmet lykkes.

- Tror du TV 2 vil klare å bremse overgangen fra lineær- til nett-tv-seing med dette programskjemaet?

- Nei, det kommer de aldri til å klare og det er ikke en kamp de skal gå inn i. Fordelen med skjemaet til TV 2 er at de har veldig mye live-materiell, som gjør at det vil bære den lineære kanalen, ellers må de bare bli så sterke som de kan på andre plattformer.

- Hvem tror du blir høstens tv-vinner?

- Det er en uendret konkurransesituasjon. Det er ikke noe i noens skjema som kommer til å føre til store endringer.