Mange nordmenn har måttet tåle lite nattesøvn under OL i Rio de siste ukene. Sendingene fra sommer-OL om natten ble på det meste sett av hundretusener. Håndballjentene og Usain Bolt førte til rekordhøy videostrømming om natten, viser tall fra Telenor.

Les også: Håndballjentenes tårevåte drama ga nattrekord på norsk tv

Spesielt var nattrafikken høy natt til 19. august med semifinalen for håndball kvinner mellom Norge og Russland, samt 200 meter sprint-finale med Usain Bolt. Tydelige trafikkhopp kan ses i bredbåndsbruken til tross for at håndballkampen startet kl. 01.30, og sprintfinalen gikk kl.03.30.

- Det er tydelig at OL har engasjert og holdt folk våkne foran skjermene ut over de sene nattetimer. Siden noen av de mest populære øvelsene gikk sent, har vi registrert nye nattrekorder for bredbåndstrafikk på disse tidspunktene. Normalt er nettrafikken på det helt laveste i døgnet når klokken passerer 03.00, men OL har sørget for høy strømmeaktivitet også på disse tidspunktene, sier Birgit Bjørnsen, leder for bredbånd og TV i Telenor Norge.

Artikkelen fortsetter under grafen.

Rekordnatten: Den dramatiske semifinalen mellom Norge og Russland i håndball for kvinner ga den høyeste strømmingen og netttrafikken som er målt i Norge om natten noensinne.

Ifølge Telenor var trafikken særlig høy under de mest populære OL-øvelsene, men også generelt genererte OL mye nettrafikk. OL-trafikken frem til 13. august ble ca. 24 prosent høyere enn uken før OL. Natt til 19. august ble det satt en all time high for trafikk på natten med over tre ganger mer enn vanlig trafikk. Trafikktoppen denne natten ble dobbelt så høy sammenlignet mot 100 meter-finalen med Bolt natten 15. august, opplyser Telenor.

423.000 seere i snitt så den nervepirrende semifinalen mellom Norge og Russland fram til kl. 03.00 natt til 19. august. Det er de høyeste natt-tall på norsk tv siden TNS Gallup startet målingene i 2000. Nå venter TV 2 spent på tallene som viser hvor mange som totalt så kampen – enten direkte, via opptak, på TV 2 Sumo eller som har sett reprisen som TV 2 sendte fra kl. 06.30 morgenen 19. august. Disse tallene vil først være klare i dag.

Les også: Her er folkets OL-dom over TV 2

TV 2 tok betaling for for flere av OL-øvelsene på strømmetjenesten Sumo de første dagene under OL. Da reagerte Medietilsynet, som hadde mottatt en rekke klager fra sinte seere. Dagen etter møtet mellom tilsynet og TV 2, ble alle øvelser fritt tilgjengelig på Sumo.

Les også: Fikk OL-klager fra seerne - kalte inn TV 2 til møte

Les også: Én av tre ser OL-klipp på Snapchat