Det var håndballkampen mellom Norge og Spania som sikret TV 2 de første milliontallene. Over 1,3 millioner seere fulgte på det meste OL-kampen mellom Spania og Norge, mens 1,1 millioner seere så hele kampen i snitt.

Som Kampanje omtalte i går ga også åpningshelgen TV 2 gode OL-tall både på nett og tv, men med gårsdagens håndballkamp ble det helt andre tall. Hele 1.094.000 seere fikk med seg hele kampen på TV 2 og det ga kanalen en markedsandel på 71,1 prosent i den kommersielle målgruppen 20-49 år og 69 prosent i aldersgruppen 12+.

- Å passere millionen på håndballjentenes andre kamp er fantastisk. Vi er veldig fornøyd med denne starten på mesterskapet og gleder oss veldig til fortsettelsen, sier nyhets – og sportsredaktør Jan Ove Årsæther.

Nyhetene med Arill Riise fra Rio fikk også høye seertall i går. 781.000 seere fikk med seg 21-nyhetene på TV 2.

- På nett på mandag slo vi rekordtallene fra Sotsji, noe vi knapt hadde trodd på forhånd. Vi hadde nesten 1,4 million unike brukere som startet 1.333.000 videostrømmer. Dette blir den tredje måneden på rad med rekord for vår digitale satsing, kommenterer Jan Ove Årsæther.

TV 2 hadde dermed en markedsandel på 38,9 prosent i målgruppen 12+ eller det såkalte riksuniverset, viser tall fra TNS Gallup.