På et allmøte torsdag kl. 12.00 ble de ansatte i Aftenposten informert om nye kutt i avisen. Det bekrefter Aftenposten-redaktør Espen Egil Hansen overfor Kampanje.

- Jeg har redegjort for den økonomiske situasjonen og for alvorligheten i det, og så har jeg informert veldig tidlig at ledelsen i de neste ukene vil jobbe med mulige kostnadskutt og at slik jeg ser det må vi være forberedt på en betydelig bemanningsreduksjon, sier Hansen til Kampanje.

- Dette er et tidlig varsel, og det har vi hatt tradisjon for i Aftenposten, legger han til.

Han vil ikke gå inn i detaljer på størrelsen eller hvor mange årsverk som rammes av kostnadskuttene.

- Når vil dere gå ut med flere detaljer?

- Jeg har brukt uttrykket at vi skal jobbe med dette i de nærmeste ukene, og det er fordi vi skal jobbe sammen med klubbene, og så er det styret som til slutt vedtar. Jeg vil verken binde oss selv, klubbene eller styret.

- Hvordan er den økonomiske situasjonen i Aftenposten?

- For å ta det positive først, så lykkes vi oppsiktsvekkende godt med digitalabonnement. Det er strategisk viktig for oss. Der er det sol på værvarselet. Så går det dårlig på annonsesiden. Der er det skyer med regn og torden. I og med at papirannonsene har stått for en stor andel av Aftenpostens totale inntekter, får det mye å si for oss når det er et bratt fall i hele markedet.

- Kan dere løse dette med frivillige ordninger?

- Det er blant de tingene vi diskuterer med klubben.

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte dagens møte.

Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad hadde en samlet annonsenedgang på 24 prosent i andre kvartal i år. Omsetningen ble på 742 millioner kroner, ned 7,2 prosent fra andre kvartal i fjor, og driftsresultatet på 56 millioner kroner, ned 20 prosent.

Les mer: En fjerdedel av annonseinntektene borte

Siste store kuttrunde i Aftenposten var i 2012. Da hadde kostnadskuttene en ramme på 200 millioner kroner frem mot 2016. Også i 2014 gikk det ut sluttpakketilbud til de ansatte, men da var størrelsen på kuttene på langt nær like store.

Les mer: Aftenposten kutter bemanning

Les også: Kutter 400 mill. i regionavisene

Schibsted er ikke det eneste mediehuset der de ansatte får den tunge beskjeden om store kutt i dag. Tidligere i dag gikk Polaris Media ut med detaljene i sin kuttplan som har fått navnet «Polaris 2020». Norges største aviskonsern utenfor Oslo skal kutte 300 millioner kroner. Nær halvparten skal kuttes i løpet av neste år.

Les mer: Polaris-sjef: - Vi snakker om et stort antall årsverk