TV 2 kom ikke like godt ut fra start som NRK med helgens tv-premierer. Aller mest smerter det trolig at «Skal vi danse» ble knust av «Stjernekamp» på NRK1.

Da programmene hadde premiere i fjor var det bare 3.000 seere som skilte mellom de to. Senere i sesongen økte differansen betydelig i NRKs favør. 

På lørdag fulgte 406.000 premieren på «Skal vi danse», mens 588.000 valgte «Stjernekamp».

Se alle helgens tv-tall her: Seerras for «Skal vi danse» - NRK vant premierekrigen 

- Det er ingen tvil om at NRK har fått en knallstart og kanskje noe overraskende i og med at TV 2 hadde så stor promokraft inn fra OL. NRK har virkelig tatt grepet om helgen og det blir en utfordring for de kommersielle kanalene, sier forhandlingsdirektør Jarle Thalberg i Group M til Kampanje.

- «Stjernekamp» hakket hvassere
Han tror det blir vanskelig for «Skal vi danse» å ta igjen forspranget til «Stjernekamp».

- Konseptet leverer ikke så bra som tidligere og har fått en veldig sterk konkurranse fra «Stjernekamp». Den kampen taper de rett og slett, sier Thalberg.

- Hvorfor tror du TV 2 taper denne kampen?

- «Stjernekamp» er et veldig godt konsept og er hakket hvassere enn «Skal vi danse». Det er det perfekte programmet i denne tidsslotten. TV 2 har noen trofaste «Skal vi danse»-seere, men man sliter litt i motbakke.

I år har TV 2 valgt å flytte Nyhetene én time og på den måten kan de for første gang sende to timer med «Skal vi danse» uten avbrudd.

- Var det et riktig grep?

- Jeg tror det var et riktig grep å gjøre, men det er ikke nok til å stanse konkurransen fra «Stjernekamp».

Les også: Reklamekjøpernes dom: - TV 2 snur bunken

Tror «The Stream» vil vokse
Det er også knyttet mye spenning til TV 2s nysatsing «The Stream» som hadde premiere på fredag. 375.000 seere så første program. Det ga en andel på 28,2 prosent blant alle seere over 12 år og er en fin start for programmet ifølge Thalberg.

- «The Stream» starter ok. Her kommer det til å være mye seing gjennom TV 2 Sumo og i opptak, det er ikke et program du er avhengig av å se der og da. Personlig så jeg det i går på Sumo. Jeg synes det er bra kvalitet på innslagene foreløpig, og har tro på at vi kommer til å se en vekst utover høsten.

Savner OL-kraft
Tv-sjef Marius Ramdahl i mediebyrået Phd er mer skuffet over tallene på 
«The Stream» enn sin bransjekollega.

- Tallene ligger ikke på det fredagsnivået TV 2 er vante med. De hadde nok håpet at OL-kraften skulle gjøre seg litt mer gjeldende, sier han til Kampanje.

Han synes det er vanskelig å peke på en årsak til at tv-seerne velger «Stjernekamp» fremfor «Skal vi danse».

- Det er klart at «Skal vi danse» har gått lenge og det henger nok litt sammene med hvilke profiler som er med. Det er kanskje heller ikke et program nasjonen benker seg ned for å se i løpet av uka, eller får med seg i opptak tirsdag kveld. Dette lover ikke veldig bra.

TV 2s programdirektør Jarle Nakken sa tidligere i dag at seertallene er i underkant av hva de hadde hået på.

- Vi hadde selvsagt håpet på høyere tall for «Skal vi danse», men tror at den energien som var i programmet på lørdag gjør at flere og flere ser på utover høsten. Også for «Skal vi danse» så øker seertallene jevnt gjennom hele sendingen, og på det meste fulgte 515.000 seere premieren. Vi har gjort flere justeringer både i innholdet og i sendeskjemaet på lørdagene, som vi håper vil gi effekt i ukene som kommer, sier Nakken.