Navn og alder: Mina Ghabel Lunde (34)

Stilling: Journalist og forfatter in spe

Aktuell: Sto nylig frem som medvirkende til Twitter-kontoen Fruhjorth, som har harselert med folk i mediebransjen. Kontoen er nå slettet, og Lunde har meldt inn flere medier meldt til PFU for dekning av saken. Lunde har tatt sluttpakke i DN for å ferdigstille en roman og jobbe med egne prosjekter. 

Årets ferie: Jeg har allerede vært en uke i London, og en tur innom hjembyen Kongsberg på jazzfestivalen med gode venninner. Nå blir vi en stund på hytta til mine svigerforeldre ved Langesund, og på sensommeren har vi planlagt en biltur til Frankrike og Italia.

Den perfekte sommermaten: Sjøkreps, grillede kamskjell og øl. Markjordbær, rips og stikkelsbær til dessert.

- Hvordan har de siste ukene vært?

- Vanskelige.

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?

- Da tar jeg med min mann, mormor og hunden min Pepsi til Los Angeles. Favorittvesener og favorittby.

- Økt terrorfare, fall i oljeinntektene til Norge og nå Brexit. Noen gode tips for å unngå å bekymre seg i hjel i sommer?

- Jeg en ganske bekymret type av natur, men har ikke latt meg bekymre nevneverdig av terrorfare, oljeinntektene og Brexit. Men tips til dem som har det, er å sammenligne den terrorfaren og økonomien vi lever med i Norge med det folk gjør i andre land i verden. Det bør få de fleste til å senke skuldrene litt.

- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen?

- Haha, akkurat svaret på det spørsmålet tror jeg at har fått kringkastet ganske bredt de siste par ukene. Men det er altså formidlere, og særlig kommentatorer i pressen, som får store hendelser til å handle om dem selv. Folk som er mer opptatt av å skildre hvordan det føles å være på sin favoritt-fortauskafé i Paris etter terroren, enn å være lesernes øyne og ører der hendelsen har funnet sted og formidle det som angår allmennheten. Å bruke spalteplass på å kommunisere at den som skriver har stamkafeer og kulturelle referanser i alle verdens hjørner er ikke bare pompøst og irriterende, men gjør også at de viktige historiene havner i bakgrunnen for stjernen i showet.

- Hvilken app klarer ikke du deg uten?

- Google Maps og Storytel. Og bruken henger ofte tett sammen. Jeg bestemmer meg for hvilken rute jeg skal gå, og så nekter jeg å gå med mindre jeg har en god lydbok å høre på.

- Frykter du at roboter og automatisering vil ta fra deg jobben din?

- Nei, det jeg har lyst til å leve av er litt vanskelig å automatisere, tror jeg. 

- Hvilket terningkast gir du medieminister Linda Hofstad Helleland?

- Endelig en mulighet til å si hvor dumt jeg synes det er å bruke terningkast for å vurdere og rangere! En ternings fremste egenskap er jo nettopp å være vilkårlig. Helleland har jeg har hatt sans for som politiker før hun ble kulturminister, og har ikke inntrykket endret seg ut i fra det jeg har sett så langt.

Er du for eller mot at staten skal finansiere nyheter på TV 2?

- Det er et vanskelig spørsmål å svare på. Jeg ser både fordeler og ulemper med det. Det jeg er sikker på, er at jeg håper det også i fremtiden vil være flere tv-kanaler enn NRK som rapporterer om det som skjer. Slik verden og Norge ser ut i dag, trenger vi flere dyktige nyhetsformidlere, ikke færre.

- Hvem tar OL-gull for Norge under sommer-OL i Rio de Janeiro?

- Det aner jeg ikke. Men den eneste sommeridrettsutøveren jeg kommer på fra Norge er Ezinne Okparaebo, og hun virker så søt og hyggelig, så jeg håper hun tar gull.

- Hvilken overskrift drømmer du om å se på Kampanje i høst?

- Ny sesong av «Ut i vår hage».