YouTube-nettverket Nordic Screens hadde en omsetning på 8 millioner kroner i 2015, som var selskapets første fulle driftsår.

Nordic Screens ble startet opp av tidligere TV 2-direktør Nils Ketil Andresen i 2014 og er et norskbasert Youtube-sertifisert multikanalnettverk som hjelper norske innholdsskapere og talenter til å bygge fanskare og forretningsmodell på videoplattformen. Selskapet har i dag over 250 små og store kanaler.

Les mer: TV 2-topp satser på YouTube

Andresen, som er daglig leder i Nordic Screens, er fornøyd med 2015-resultatet.

- Vi er veldig godt fornøyd med å ha over åtte millioner kroner i inntekter første fulle driftsår, sier han til Kampanje.

Nordic Screens står også bak prisutdelingen Gullsnutten, som gikk av stabelen for andre gang i april i år, og vist på NRK3.

Les også: Ble kåret til årets beste youtubere

Fem mill. i underskudd
Til tross for millionomsetningen, er resultatet før skatt et underskudd på 5,3 millioner. Andresen sier det var budsjettert og forventet.

- I utgangspunktet er den største delen av utgiftene investeringer i personalkostnader, vi er i ferd med å bygge opp et nettverk i en ny industri, og det tar noe tid før kostnadene matcher inntektene. Vi er i en fase hvor vi skal investere oss inn i et marked, men alt i alt er vi fornøyd med resultatet.  

Andresen sier han tror det kommer til å ta et eller to år til før inntektene matcher utgiftene, men håper på en omsetningsdobling i 2016.

- Hvordan ser 2016 ut så langt?

- Vi ligger godt an til minimum å doble inntektene i 2016. 

- Tradisjonelle medier er konkurrenten
- Hva er det som står for mesteparten av inntektene? 

- Content marketing og Google-annonsering. Vi har også noen inntekter på konsulenttjenester, vi rådgir folk i bruk av sosiale medier og YouTube. 

I løpet av 2015 har Nordic Screens knyttet til seg mellom 100-150 kanaler. Andresen sier inntektsfordelingen mellom selskapet og YouTube-profilene varierer ut fra hva slags type prosjekt det gjelder.

- Hva tenker du om konkurransen fra United Screens og Splay?

- Man merker en viss konkurranse, men vår felles konkurrent er de tradisjonelle medier som fortsatt sitter på de store annonsekronene. De yngre målgruppene er på vei til å endre sine medievaner totalt, og vi tror at annonsekronene vil følge disse i de neste årene.