To danske og et svensk mediekonsern deler det norske magasinmarkedet mellom seg. Det er den danske markedslederen Egmont, danske Aller og den minste aktøren i det norske markedet, den svenske mediegiganten Bonnier.

Bonnier Publications International er en nordisk utgivervirksomhet hvor det i regnskapet inngår omsetningstall fra flere land, primært de nordiske, mens Bonnier Medias omsetning kun gjelder Norge. Disse to Bonnier-selskapene har en samlet omsetning i Norge på knapt 400 millioner kronerBonnier oppgir ingen reelle resultater for den norske virksomheten, men legger ikke skjul på at det er misnøye med 2015-resultatet.

- Betydelige omstillingskostnader
- Vi er ikke tilfreds med fjorårets resultat, som er svakere enn året før, og endringen skyldes primært to ting: Betydelige omstillingskostnader i forbindelse med nedbemanning og – ikke minst – synkende inntekter for papirmedier generelt. I tillegg har vi investert i nye digitale produkter og tjenester som har påvirket resultatet negativt i 2015, men som skal gi positiv effekt i årene fremover, sier administrerende direktør Trond Juliussen til Kampanje.

Les også: Langer ut mot Bonnier-ledelsen etter kutt

Les også: - Har ikke sammenheng med journalistkutt

Samtidig med at Bonnier kvittet seg med journalister i redaksjonene i fjor, ga konsernet full gass i satsingen på innholdsmarkedsføring.

- Vi har styrket oss ved å investere tungt innenfor content marketing, hvor vi i 2015, sammen med Bonnier-eide Spoon, kjøpte 100 prosent av aksjene i content-byrået Teft, sier Juliussen.

Les mer: - Vi blir Norges ledende content marketing-byrå

Les mer: - Flere norske oppkjøp kan være aktuelt (Abonnement)

Norske Bonnier Media har om lag 15 prosent markedsandel av omsetningen av reklame og blader i magasinmarkedet. Tross kraftig annonsefall og synkende opplagstall, understreker Bonnier-sjefen at magasinene fortsatt er viktige for selskapet.

- Våre papirmagasiner er fortsatt svært viktige for oss og vil være lønnsomme i mange år. Flere av våre merkevarer har ledende posisjoner, noe som gjør at de står seg langt bedre enn markedet. Det er vi svært tilfreds med, og vi skal fortsatt være ledende innenfor flere segmenter i årene som kommer., sier han.

Han varsler fortsatt hard kostnadskontroll:

- Vi må tilpasse oss markedet og redusere kostnadene der inntektene faller, samt forsterke og investere i markeder som er i vekst. Målet er å ta ledende posisjoner også digitalt.

Les også: Store kutt i Bonnier Media

Bonnier har tro på bedre resultater i år enn i fjor, til tross for at papirannonsemarkedet for magasiner har vært svakt hittil i år.

- Utsiktene for 2016 er noe bedre enn 2015, til tross for en utfordrende start på året for annonsesalget på papir. Vi har en kraftig vekst digitalt, og annonsesalget på magasinene ser også bedre ut resten av året enn hva mediebarometeret viser per april. Vi vil konstant jobbe med å forbedre oss på alle områder, og vil primært fokusere på å opprettholde lønnsomme papirprodukter gjennom å hente ut synergier som en del av Nordens største mediehus. I tillegg vil vi fortsette å vokse digitalt, primært i tunge annonsesegmenter, samt innenfor content marketing, sier Juliussen.

Les også: Resultatfall for Bonnier