Våren 2016 gikk matblogger Julie Ilona Balas, som står bak flere kokebøker og Julies matblogg, ut av United Influencers for å drifte bloggen selv.

Les mer her: Julies matblogg forlater United Influencers

Hun har nå satt sammen et nytt blogg-team og lanserer i dag blogg i ny drakt.

Balas slår seg sammen med livsstilblogger Maja Hattvang som har bloggen majahattvang.no. De to blogget tidligere sammen på plattformen Grayzine.

Samarbeidet skal ikke foregå gjennom en felles plattform, men fungere på tvers av bloggene. Blant årsakene til sammenslåingen er et ønske om samarbeid om den kommersielle delen, samt merkevarebygging videre.

- Ved å slå oss sammen kan vi dele på ressursene, og jobbe hverandre opp, fremfor å være konkurrenter, sier Balas i en pressemelding. 

- Julie har en tilnærming til blogging som ligner min egen, men vi opererer i ganske ulike segmenter. Det gjør at vi kan utfylle hverandre uten å konkurrere. Gleder meg til å få søsterblogg, sier Hattvang.

Bloggerne sier leserne ikke kommer til å merke annen forandring enn at innholdet vil bli stadig sterkere, og at det antakelig vil komme en del nye kommersielle aktører på banen.

Stine Friis er ansatt for å ha ansvar for det kommersielle og merkevarebygging.

- Jeg har lest disse to bloggene i mange år, og begynner å få en god forståelse for merkevarene deres, og hvilke kommersielle aktører som passer med deres profiler. Jeg gleder meg til å være med å bygge dem videre, sier Friis.