Navn og alder: Susanne Kaluza, 35 år

Stilling: Redaktør i Kvinneguiden i Egmont Publishing.

Aktuell: Lanserer denne uken Sunn Fornuft-plakaten, som skal veilede bloggere til å styre unna kroppspress som kan lede til spiseforstyrrelser.

Årets ferie: Vi er akkurat kommet hjem fra Kroatia der vi leide et hus på AirBnB sammen med venner.

Den perfekte sommermaten: Jordbær. Da jeg var barn pleide mamma og pappa å ta oss med til en bondegård i Lier der det var selvplukk. Da fikk du lov til å spise så mye du ville mens du plukket. Pur luksus.

- Har ikke norske bloggere allerede sunn fornuft? Hvorfor må de ha en egen plakat?

- Mange lar seg påvirke av det de leser på blogg. Ingen ønsker at flere unge skal få et anstrengt forhold til kropp og mat. Håpet er at vi kan gjøre flere klar over hvorfor det er lurt å være forsiktig med å gå altfor hardt ut med detaljer om egen trening, vekt og matinntak.

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?

- Da ville jeg tatt med kollegaene mine på Kvinneguiden Ina, Einar og Inger-Lise til Singularity University i Silicon Valley. De gir noen få utvalgte intensiv opplæring innen temaer som AI, og nanoteknologi og utfordrer studentene sine i til å bruke eksponentiell teknologi til å løse de store verdensproblemene. Det virker utrolig interessant.

- Økt terrorfare, fall i oljeinntektene til Norge og nå Brexit. Noen gode tips for å unngå å bekymre seg i hjel i sommer?

- Samtidig har barnebryllup blitt forbudt i Tanzania og Gambia, USA har fått sin første kvinnelige presidentkandidat og over 70 bloggere forpliktet seg til Sunn Fornuft plakaten. Det gjelder å huske å legge merke til alle lyspunktene.

- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen?

- Kvinnelige ledere som blir spurt om hvordan hvordan de synes det er å være sjef for så mange mennesker, kvinnelige idrettsutøvere som blir spurt om de ikke ønsker seg barn snart, kvinnelige skuespillere som blir spurt om de har på seg undertøy (slik Scarlett Johansson akkurat ble) kvinnelige statsråder som blir spurt om kjoler og sko. Du trenger ikke se lenger enn til dekning av den nye statsministeren i Storbritannia for å skjønne hva jeg mener.

- Hvilken app klarer ikke du deg uten?

- Jeg er veldig glad i en app som heter Wunderlist der du kan lage lister over ting som må gjøres og dele med de andre som skal bidra. Mannen min og jeg bruker også appen til for eksempel pakkelister før ferie og handlelister i hverdagen.

- Frykter du at roboter og automatisering vil ta fra deg jobben din?

- Nei, jeg er fremtidsoptimist. Jeg tviler ikke på at min jobb vil se helt annerledes ut om fem eller ti år, men da gjelder det å like å lære nye ting og endre seg i takt med utviklingen.

- Hvilket terningkast gir du medieminister Linda Hofstad Helleland?

- Jeg synes det er litt tidlig å kaste terning på en statsråd etter et halvt år. Det er mye prosesser som tar tid i en slik jobb. Men det blir spennende å se hva hun får til med for eksempel med den nye allmennkringkastningsavtalen.

- Er du for eller mot at staten skal finansiere nyheter på TV 2?

- Nyheter er en av hjørnesteinene i et demokrati, og det er viktig at vi har en bredde i nyhetsformidlingen, så jeg ser utfordringene ved en slik løsning, men er ikke fremmed for tanken.

- Hvem tar OL-gull for Norge under sommer-OL i Rio de Janeiro?

- Personlig heier jeg på medalje til Birgit Skarstein.

- Hvilken overskrift drømmer du om å se på Kampanje i høst?

- Kvinneandelen gjør et hopp – nå er det like mange kvinnelige som mannlige toppledere i mediebransjen