I år gikk Melodi Grand Prix av stabelen til glede for rundt 200 millioner seere som kunne se Ukraina stikke av med seieren. Men for første gang ble Melodi Grand Prix-finalen også sendt i USA og Kina i tillegg til Australia som også deltok i konkurransen for første gang og var nær ved å skape en liten historisk sensasjon. Lenge ledet Australia konkurransen.

Les også: Norge ut av MGP-kampen

Les også:1,3 millioner så Melodi Grand Prix

Melodi Grand Prix står fortsatt står høyt i kurs blant

Nå vil de ansvarlige for Eurovision Song Contest 2016 at hele musikkonkurransen skal ta skrittet ut i den store verden og bli en global konkurranse.

- Eurovision er et godt eksempel på hvordan kringkasting fortsetter å vokse og vinner nye territorier. Det sendes i dag i flere land, det sendes i USA og Kina for første gang og jeg tror konkurransen kommer til å vokse enda mer, sier Martin Österdahl, produsent for årets internasjonale musikkfestival, ESC2016, til SVT.

Dersom de svenske produsentene lykkes med å overbevise EB,  kan det dermed bli både et Asiavision og et Americavision i tiillegg til Eurovision og der alle de beste møtes i en felles, global finale.

- Eurovisions gode verdigrunnlag der man samles til fest i sang og musikk over hele verden og legger alt annet til side i de timene, er noe positivt.  Om det er flere som vil delta i det, er det kun til det bedre, sier han.

Österdahl sier til SVT at det allerede finnens «slike ambisjoner og tanker i EBU og Eurovision sentralt.»

- Det har vært noen forespørsler fra USA og en íde om å gjøre noe i Asia. Vi får se hvor det lander. Österdahl.

Kampanje.com kommer tilbake med seertallene på lørdagens finale på onsdag førstkommende.