Nylig kunne Kampanje melde at Schibsted Norge skulle nedbemanne i markeds- og salgsavdelingen. Bakgrunnen for kuttene var opprettelsen av en felles kommersiell enhet for de fire mediehusene. Da fristen for å søke sluttpakker gikk ut 21. april, var fortsatt ledelsen i Schibsted Norge Abonnementsmediehus et godt stykke unna målet om kutte 55 årverk.

Les også: Fare for oppsigelser i Schibsted

Nå er det klart at et stort antall ansatte har takket ja til sluttpakker.

- Nedbemanningen i Schibsted Norge Abonnementsmedia er nå i ferd med å bli sluttført. 53 av de 55 årsverkene som var målet for nedbemanningen løses ved frivillige løsninger, sier Tor Jacobsen, kommersiell direktør for forretningsområdet Schibsted Norge Abonnementsmediehus, til Kampanje.

- Innenfor to områder må vi imidlertid fortsette prosessen i henhold til lov- og avtaleverk, legger han til.

- Betyr det at to ansatte kan bli oppsagt?

- Vi jobber kontinuerlig med å se på alternative løsninger, men siden vi ikke er helt i mål, kan vi ikke utelukke at vi må gå til oppsigelser. En slik prosess vil følge lov- og avtaleverk, og endelig beslutning om eventuell oppsigelse vil måtte skje senere, sier Jacobsen.

Han er fornøyd med at mange ansatte valgte å gå for frivillige løsninger.

- Vi er glade for at vi kom som langt med frivillige sluttordninger og vil definitivt takke både medarbeidere og tillitsvalgte for godt samarbeid.  Jeg tror alle ser frem til en tid nå fremover hvor vi kan ha mest mulig fokus på business og kunder.

Les også: 55 må gå i Schibsted: - «Blodig» og «trist»

Les også: Schibsted kutter kraftig i salgsavdelingene

Schibsteds abonnementsaviser omsetter i dag for rundt tre milliarder kroner, hvorav rundt halvparten er annonseinntekter. 900 millioner kommer fra print og de øvrige 500 millioner kronene fra nettavisene, mens resten er abonnementsinntekter. 

I 2015 mistet Schibsteds regionaviser rundt 300 millioner kroner i omsetning, en nedgang på 11 prosent som først og fremst skyldes kollapsen i annonsemarkedet med en nedgang på 23 prosent på print og ni prosent digitalt.

Schibsted Norge samlet etter noen måneders utredning sine abonnementsmediehus - Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad - i én resultatenhet før jul. All kommersiell virksomhet knyttet til disse mediehusene ble samlet i én enhet under morselskapet Schibsted Norge. Redaksjonene ble besluttet opprettholdt i egne selskaper, under hver sin sjefredaktør, som også tok rollen som administrerende direktør i sitt selskap.