Fredag møtte han mediene for første gang etter at han la opp som toppidrettsutøver. Under sommerens OL i Rio de Janeiro skal sørlendingen være TV 2s friidrettsekspert på indre bane i tospann med reporter Siri Avlesen-Østli.

- Jeg har fått min første sommerjobb. Jeg skal være ekspertkommentator for TV 2 under OL i Rio de Janeiro. Det gleder jeg meg til. Det blir en litt myk overgang til arbeidslivet.

TV 2 Sporten er på sin side svært fornøyde med å ha en verdensstjerne med på sitt olympiske lag.

- Det er uhyre gledelig å få med Andreas på det som allerede er et veldig sterkt OL-team i TV 2, selv om vi selvsagt helst skulle hatt ham med i medaljekampen i Rio. Det å ha en av tidenes største norske idrettsutøvere med oss til Rio vil tilføre oss mye kunnskap og unike øyeblikk på skjermen i sommer, sier redaksjonell leder for Rio 2016 i TV 2 Sporten, Mikael Harstad Groven, i en pressemelding fra TV 2.

TV 2 sender 64 medarbeidere til Rio de Janeiro under lekene, men har også til et stort apparat i sving både i Bergen og i Oslo. Hovedkanalen TV 2 og TV 2 Sportskanalen kommer til å sende OL 24 timer i døgnet fra 6. august til 21. august, i tillegg blir det flere tusen timer eksklusivt liveidrett på TV 2 Sumo.