Det er tøffe tak i tv-bransjen om dagen. For to uker siden varslet TV 2 om det som blir tidenes kuttrunde i tv-konsernet når 350 millioner kroner skal spares inn før 2020. Det er ikke klart hvor mange årsverk som rammes.

Les mer: Skal kutte 350 millioner - alle tilbys sluttpakke

I april varslet Discovery-sjef Harald Strømme sine ansatte om en tilsvarende kuttrunde der 35 årsverk forsvinner ut. Nedbemanningen skyldes ifølge Discovery-ledelsen ikke en svak økonomisk utvikling, men gjøres for å ruste selskapet for nye investeringer.

Rekord på rekord
Det bekreftet administrerende direktør Harald Strømme igjen da han gjestet Nordiske Mediedager i Bergen forrige uke og lot det glippe at tv-huset satte omsetningsrekord i fjor og forventer å gjøre det samme i år.

- Ja, jeg kan ikke gå lenger enn å si at jeg regner med det i år. Vi har hatt pen økning så langt, så jeg regner med at vi har vekst også i år, bekrefter Strømme overfor Kampanje.

- Hva skyldes veksten?

- Det skyldes at vi leverer gode programmer som folk ser på og en verdi til annonsørene som er høy, til en lavere pris enn TV 2.

- Tar grep tidlig
Regnskapstallene til Discovery for 2015 foreligger fortsatt ikke, men i 2014 hadde selskapet en omsetning på drøye 1,5 milliarder kroner og et overskudd før skatt på over 300 millioner kroner.

- Jeg kan ikke kommentere tallene, sier Strømme.

- Men det ligger i kortene at det ikke blir et rekordresultat, i og med at dere skal kutte?

- Jeg kan ikke kommentere resultatene heller, men kuttene handler ikke om at vi på noen måte står med ryggen mot veggen. Det handler om å ta grep tidlig for å investere kraftig i nye områder.

Les også: Discovery kutter 35 årsverk

Les også: Discovery-tillitsvalgt: - Fikk ikke noe forvarsel

Blar opp 2,4 mrd. for Tippeligaen
I fjor kjøpte Discovery OL-rettigheter for perioden 2018 til 2024 for over 11 milliarder norske kroner. Før jul klinte mediekonsernet til og bladde opp 2,4 milliarder kroner for rettighetene til Tippeligaen i seks sesonger.

- Kommer investeringen i fotball til å svekke resultatene de neste årene?

- Jeg tror nok generelt at sporten vil styrke resultatet, men svekke resultatgraden.