I morgentimene i dag blir det NRK-fokus hos Riksmekleren. Først ut er journalistene i NRK, der oppgjøret starter klokken 09.00.  Her skal det forhandles for totalt 1700 journalister. Som Kampanje tidligere har skrevet, er det stor fare for streik.

Les også: NRK-journalister ett skritt nærmere streik

Én time etterpå, altså klokken 10.00, starter meklingen mellom LO Stat og Spekter om lønnsoppgjøret i NRK. Dette omfatter 685 ansatte som kan gå ut i streik fra 12. mai dersom meklingen ikke fører fram.

- Vi jobber alltid for en løsning, men jeg må erkjenne at vi står langt fra hverandre. NRK vil ødelegge lønnssystemet og sette urettferdighet i system. Trekker ikke NRK seg på dette kravet, vil faren for streik være overhengende stor, sier Lise Olsen, forhandlingsleder for LO Stat, i en melding fra LO Stat.

LO Stat mekler for medlemmer i Norsk Tjenestemannslag (NTL) og Musikernes fellesorganisasjon (MFO).

Blant stridspunktene er at NRK vil endre lønnssystem fra to systemer til seks ulike systemer. Dette ønsker ikke LO Stat.

- I praksis betyr dette NRK vil innføre et system som ikke tar hensyn til hvilken jobb du har eller hvilken stilling du er i. Vi kan ikke se på at de med lavest inntekt skal være med å bidra til at de med høyest lønn skal få mer. Vi kan heller ikke godta at likt arbeid skal gi ulik lønn, sier Olsen.

Les også: - Vi er klare til å streike hvis det er nødvendig