Artikkelen blir oppdatert.

Søndag skrev Kampanje at Norsk Journalistlag i NRK (NRKJ) ville skåne Nordiske Mediedager og Gullruten hvis 1.700 journalister i NRK går ut i streik torsdag. Nordiske Mediedager fikk innvilget dispensasjon av streikeledelsen i fagforeningen, kunne NRKJ-leder Richard Aune bekrefte overfor Kampanje.

Leder for Nordiske Mediedager, Guri Heftye, ble svært glad over at NRK-fagforeningen besluttet å skjerme den store mediekonferansen, der profiler som Fredrik Solvang, Sigrid Sollund, Ingunn Solheim og Ole Torp skal delta på scenen.

- Vi har hatt en dialog med NRK-journalistenes streikeledelse og den har innvilget våre moderatorer dispensasjon fra streikeoppgaver om en mulig streik. NRKJ har fortalt oss at de ikke ønsker å ramme Nordiske Mediedager. Det er vi selvfølgelig glade for, sier Heftye til Kampanje.

- Ønsket ikke å ramme
Men nå kommer kontrabeskjed. For NRK-ledelsen har bestemt seg for å nekte NJ-organiserte ansatte å delta på Nordiske Mediedager og Gullruten dersom det blir storkonflikt.

- NRK har nå bestemt seg for å stanse all deltagelse og bidrag fra våre medlemmer på Nordiske Mediedager og Gullruten ved en eventuell streik. NJ har ikke ønsket å ramme verken Mediedagene eller Gullruten og har derfor valgt å gi våre medlemmer mulighet til å delta både som organisatorer, bidragsytere og nominerte. Vi beklager sterkt NRKs valg, sier Aune.

Guri Heftye i Nordiske Mediedager forteller til Kampanje at arrangøren har en plan dersom involverte NRK-folk forsvinner fra Grieghallen som følge av en streik.

- Vi forholder oss til den nye informasjonen som kom i dag og legger en back-up plan for de moderatorene dette gjelder.  Hva som skjer med deltakerne om en streik inntreffer,  kan ikke vi styre. Men det må jo sies at vi håper partene kommer til enighet, sier festivalsjefen til Kampanje i ettermiddag.

Fredrik Solvang og Sigrid Sollund, som til daglig jobber som programledere i Dagsnytt Atten, skal etter planen lede tv-toppmøtet under Nordiske Mediedager torsdag.

Les også: Rammes av streik: - Nordiske Mediedager går som vanlig

Les også:  Streiken skaper trøbbel for Nordiske Mediedager

I en intern instruks om en mulig streik skriver ledelsen at alle ledere skal reise hjem dersom statskanalen havner i streik. For de fagorganiserte i NRKJ, NTL og MFO er ordren krystallklar:

- For medarbeidere som er medlemmer NRKJ/NTL/MFO, forholder NRK seg til varselet om at samtlige medlemmer tas ut i streik. Dette innebærer at NRKs arbeidsgiveransvar opphører ved streikens start, og at de streikende derfor ikke skal utføre arbeid eller oppdrag for NRK. Følgelig opphører også deltakelse for NRK på Mediedagene og Gullruten, skriver NRK i et notat om retningslinjene ved en eventuell streik.

Klokken 09.00 onsdag starter meklingen i NRK-oppgjøret. Meklingsfristen løper ut ved midnatt. Det betyr at ved en eventuell konflikt, blir alle tatt ut i streik, sannsynligvis fra torsdag 12. mai.

Les mer: NRK-tillitsvalgt: - Vi er klare til å streike hvis det er nødvendig