Schibsted legger fram sitt resultat for første kvartal i morgentimene onsdag. Mediekonsernets omsetning økte med fem prosent til 3,8 milliarder kroner sammenlignet med samme periode i fjor.

- Schibsted Media Group har hatt en god start på 2016. Rubrikk-inntektene fortsatte å vokse godt , sier konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i en børsmelding fra mediekonsernet onsdag morgen.

Schibsted endte opp med et overskudd på 219 millioner kroner før skatt i første kvartal. Det er 74 prosent mindre enn i samme kvartal i fjor. Salg av selskaper løftet resultatet i samme periode i fjor og er dermed en viktig årsak til resultatfallet i dette kvartalet.

For Schibsted handler det stadig mer om rubrikk. Når børsanalytikerne kommer på resultatpresentasjonen klokken 09.00, så er det rubrikk for alle pengene. Ryssdal forteller dette om satsingene på kontinentet.

- Operasjonene i Frankrike og Spania har hatt en jevn og høy vekstrate. De sterke trafikkposisjonene i disse markedene har gjort det mulig å øke inntektene både ved å introdusere nye tjenester og gjennom prisoptimalisering i vertikalene, sier Schibsted-sjefen.

Mediekonsernet har brukt mange milliarder på sine rubrikksatsinger de siste ti årene. Ryssdal har ingen planer om å stoppe pengebruken.

- Vi fortsetter å investere betydelig i organisk vekst for våre nettbaserte rubrikktjenester. Det er veldig bra å se tydelige bevis på at investeringene svarer seg, for eksempel gjennom den sterke vekst en i trafikk og engasjement i et viktig marked som Brasil. Vi bygger også en sterkere posisjon i Mexico, hvor nettstedet Segundamano.mx er markedsleder når man ser på trafikk og engasjement, forteller han.

Shpock er blitt en yndling i Schibsted-ledelsen.

- I utvalgte europeiske markeder, fortsetter vi våre investeringer i den native mobilmarkedsplassen Shpock. Tjenester utvikler seg veldig bra i betydelige markeder som Storbritannia og Tyskland, sier Ryssdal.

Og mer er på gang:

- Vår innsats for å bygge globale produkter har forsatt for fullt inn i første kvartal i år. Vi har lansert flere nye produkter, inkludert geografisk målrettet reklame i Norge. Vårt veikart for nye produkter fortsetter ambisiøst fremover, sånn at vi kan fortsette å levere forbedrede produkter til forbrukere innen både nettbaserte rubrikktjenester og mediehus, sier Ryssdal.

For mediehusene i Norge og Sverige er det krevende tider.

Les mer: Nesten hele avisoverskuddet er borte

- Endringene i forbrukernes og annonsørenes atferd fortsette å påvirke våre mediehus i Norge og Sverige . Et positivt tegn er avisenes antall digitale abonnenter. Premium-innhold presentert  på en moderne måte på tvers av plattformer appellerer til et stort antall forbrukere. Men annonsemarkedene, særlig i Norge, er tøffe , og vi må hele tiden tilpasse kostnadsbasen til reduserte inntekter, Ryssdal.

Her ser du alle tallene til Schibsted for årets første kvartal i 2016. Alle tall i MNOK.

Schibsted 1. kvartal 2016 1. kvartal 2015 Endring i %
Omsetning  3.883  3.694  + 5,1 %
Driftsresultat  421  376  +11,9 %
Res. f. skatt  219  846  - 74 %