I mars sluttet Posten med å levere post på lørdager. Nå viser det seg at Posten likevel vil fortsette å dele ut lørdagsaviser, skriver Klassekampen. 

For Samferdselsdepartementet har lyst ut en anbudskonkurranse for utdeling av lørdagsaviser. Opposisjonen på Stortinget skrevde at regjeringen måtte sørge for at alle husstander i Distrikts-Norge fortsatt skal få lørdagsavis levert i postkassa.

- Vi har lagt inn et pristilbud til staten for å levere lørdagsaviser på forretningsmessige vilkår i de områdene hvor avisene ikke har distribusjon fra før, bekrefter Postens kommunikasjonsdirektør Elisabeth Gjølme.

- Ikke lønnsomt
Da fristen utløp 27. april, var Posten og logistikkselskapet Kvikkas alene om å ha levert inn tilbud. Distribusjonsselskapet Helthjem, som er eid av Schibsted, Amedia og Polaris, deltok i de innledende rundene med Samferdselsdepartementet, men lot være å gi et tilbud.

- Helthjem dekker 85 prosent av Norges husstander i dag. Vi gjorde noen beregninger med tanke på å utvide til de resterende 15 prosent av landet, men kom fram til at det ikke ville være lønnsomt. Det er svært vanskelig å få til lønnsomhet når husstandene ligger så spredt som i dette tilfellet, sier administrerende direktør Per Iversen til Klassekampen.

Les også: Aviskjemper tar opp kampen med Posten