Selv om podkast-markedet stadig vokser i antall sendinger og lyttere, kan det synes som om annonsørene lar vente på seg når det gjelder å sponse sendinger. 

Les mer: Skal doble produksjonen av podkaster

For to år siden ble Acast, «spotify for podkast», lansert i Sverige for å hjelpe podkast-skapere å selge dynamiske reklamespotter både i starten, slutten og midten av sendingene. 

I Norge har det foreløpig vært lite spons av sendinger. Uløst, en av Norges største podkast-serier produsert av VG og Rubicon, klarte ikke å skaffe sponsor til første sesong.

Nå lanserer Acast et nytt verktøy som kan sikre produsenter inntekter på andre måter enn ved salg av reklamespotter i sendingen. Plattformen satser nå på brukerbetaling for innhold.

- Vi startet Acast for to år siden ettersom det ikke fantes noe ordentlig annonsesystem i podkastverdenen. Dette er vårt neste steg, og vi er overbevist om at dette kommer til å funke fordi podkastlyttere er veldig dedikerte, de er mer fans enn lyttere faktisk. Som eksempel kan man se på populære podkaster som har kjørt crowdfundingkampanjer, disse har raskt blitt fulltegnet, sier kommersiell direktør i Acast, Öjje Holt.

Holt sier Acast anbefaler å prise innhold til mellom 3 og 7 dollar per måned. 

- Det finnes en vilje til å betale for godt innhold, og fra et annonseperspektiv finnes det bare fordeler. Vi får bedre og sikrere data om brukerne, og det kommer til å gjøre kampanjene mer effektive.

- Hva slags innhold ser dere for dere at man tar betalt for?

- Eksklusivt innhold, utvidede sendinger uten reklame og tilgang til materiale som ikke lenger er tilgjengelig på plattformen, sier han.