Champions League-finalen mellom Madrid-rivalene Real Madrid og Atletico Madrid lørdag ble sett av i gjennomsnitt 436.000 seere på Viasat 4, noe som ga en kommersiell andel 35,3 prosent. Det er den høyeste kommersielle andelen Viasat 4 har oppnådd siden juni 2011, uansett ukedag. På det meste var hele 653.000 innom kampen.

Totalt fikk MTG TV 41,6 prosent i kommersiell andel lørdag, som også er den høyeste andelen uansett ukedag siden juni 2011. Snittallet på Champions League-kampene denne sesongen ble 165.000, som er en økning fra forrige sesong da snittet endte på 129.000.

- Håper Rosenborg tar steget
- Det er gledelig å runde av en fantastisk Champions League-sesong på denne måten. Kampen hadde en flott nerve, og vi merker oss at seertallene og andelene var knallgode, sier administrerende direktør Morten Micalsen i MTG TV.

Nå krysser Micalsen fingrene for at serieleder Rosenborg skal makte å kvalifisere seg til Champions League igjen.

- Nå gleder vi oss til neste sesong, og vi håper at Rosenborg endelig tar steget tilbake til det ypperste selskap og gruppespill i Champions League, slik at vi kan vise Norges beste fotballag mot de beste av de beste på Viasat 4, sier han.

Europaliga-finalen rett bak
Lørdagens kamp samlet ikke veldig mange seere enn finalen i Europaligaen mellom Liverpool og Sevilla 19. mai. Den ble fulgt av 401.000 seere i snitt på Discovery-kanalen Max. Aldri før har så mange sett en kamp mellom to klubblag på Discoverys plattformer. På det meste var 518.000 seere innom den kampen. 

Prisen for rettighetene til Champions League er ti ganger høyere enn prisen på Europaligaen.

Les mer: Europaliga-finale ga Max-rekord