244.000 så gårsdagens sesongfinale av «Robinsonekspedisjonen» på TV 2. Det ga en andel på 17,5 prosent av alle seere over 12 år i dette tidsrommet.

Snittet for hele sesongen ble dermed på 257.000 seere, godt under fjorårets sesong som oppnådde et snitt på 368.000 seere. Også finaletallet ligger godt under fjoråret, da 302.000 ble igjen helt til slutt.

- Tallene er svakere enn det har sett for oss, sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2 til Kampanje.

Årets sesong er den andre som er vist på TV 2, etter at de kjøpte rettighetene av TV3. Kanalen har ikke tatt en avgjørelse på om det blir en ny sesong.

- Som med alle sesonger av alle programmer vil vi gjøre en evaluering i etterkant. Vi har ennå ikke evaluert den videre skjebnen til «Robinsonekspedisjonen», sier Dahl.

Tv-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat tror programmet er ferdig på søndager, dersom det kommer tilbake på skjermen neste år.

- Det har ikke prestert som forventet i det hele tatt. Jeg tror TV 2 vil revurdere konseptet videre og om de vil bruke det på søndagen, som er en viktig flate for dem. De trenger et større format på søndager dersom de skal opprettholde markedsandelen sin, sier han til Kampanje.

Med «Robinsonekspedisjonen» skulle TV 2 ta opp konkurransen med «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» på TVNorge, men kanalen har ikke lykkes med kuppe seere fra konkurrenten. Ekspedisjonen, igjen under ledelse av Christer Falck, satt igjen med kun 173.000 seere da finalen i kjendisversjonen av TVNorges realityserien pågikk i april. Etter at TVNorge-programmet forsvant fra lufta har tallene gått noe opp.

Les mer: TVNorge-kjendiser satte ny finalerekord

Wiberg tror det kan være flere årsaker til at «71 grader nord» har holdt seg bedre enn «Robinsonekspedisjonen». Begge formater er som veteraner å regne på norsk tv, bare uker skiller programmenes debut på henholdsvis TVNorge og TV3 i september 1999.

- «71 grader nord» treffer nordmannen på en bedre måte. Det er veldig myntet på det som mange er opptatt av, nemlig norsk natur og friluftsmennesket. Det er imponerende at de har klart å holde den gående i mer enn 15 år, sier han.

TV 2 har lykkes bedre på fredager og for første gang samlet «Idol» flere seere enn «Tidsbonanza» på NRK. 471.000 så semifinalen i TV 2s artistkonkurranse, mens 443.000 så NRKs mimrequiz. Andre del av «Idol» ble sett av 599.000 seere. Andelen ble på 52 prosent for hele sendingen.

- Det er morsomt når det begynner å dra seg til. Vi må si oss mer enn godt fornøyd med «Idol» med en andel på mer enn 50 prosent, sier Jan-Petter Dahl i TV 2.

«Sommer i Dyreparken» hadde 184.000 seere og en andel på 17,7 prosent på TV 2 lørdag, men det var dokumentaren «Mannen fra Snåsa» som var kanalens største trekkplaster denne dagen med 339.000 seere og en andel på 23,7 prosent.