Samtidig som Polaris Media skal kutte kostnadene ytterligere som følge av det vedvarende annonsefallet i papiravisene og krympende digitalinntekter, kan eierne glede seg over økt avkastning. Det skriver Adresseavisen, som er eid av Polaris Media.

- Vi tror vi trenger gode og langsiktige eiere, og at utbyttet er en forsikring for at vi har det også videre. Når vi i tillegg leverer et såpass godt resultat for 2015, mener vi det er riktig å øke utbyttet fra 1 kroner per aksje for 2014 til 1,25 kroner per aksje for 2015, sa styreleder Bernt Olufsen under generalforsamlingen i dag.

Les mer: Ny annonsesmell for Polaris - nå varsler Koch nye kutt

Økningen på 25 øre utgjør i overkant av 12 millioner kroner. Mediekonsernet omsatte for 1,6 milliarder kroner i fjor, som var en nedgang på 4,4 prosent sammenlignet med året før.

Les også: Koch: - Betydelig nedgang i annonseinntektene

Les også: Bernt Olufsen gir seg i Schibsted

De ansatte kan styre sin begeistring for at det drypper noen ekstra millioner på eierne.

- Jeg tror vi har en dyktig ledelse som har gjort alt de kan for å bedre økonomien i konsernet, og når de sier at kutt er siste utvei så tror jeg på det, sa klubbleder Kjersti Fikse Ness under et innlegg på generalforsamlingen.

- Men jeg lurer på om vi befinner oss i samme virkelighet når signaler om nedbemanning kommer samtidig som at utbyttet øker. Inntektene er på vei oppover. Kan vi ikke da ta ett år til med aksjeutbytte på en krone? Eller er det bare på bunn det skal spares?, spurte hun uten å få svar, ifølge Adresseavisen.

Hennes forslag falt på generalforsamlingen.

De største aksjonærene i Polaris Media er Schibsted, svenske Nwt Media, medieinvestoren Erik Must og lokalbanken Sparebank 1 SMN. 

Les også: Mediehusene utgjør fire prosent av 57 Schibsted-milliarder