Det danskeide ukebladforlaget Egmont Publishing, tidligere kjent som Hjemmet Mortensen, skal nok en gang kvitte seg med ansatte. Denne gangen er det Elle-redaksjonen som rammes.

Kampanje har tidligere meldt om flere kuttrunder i konsernet, senest i mars ble det meldt at lønnsomheten skulle forbedres med mellom 25 og 30 millioner kroner. Kuttene skulle gå ut over klikk.no-redaksjonen, som måtte kvitte seg med 13 årsverk.

Les mer her: Slik rammer Egmont-kuttene de ansatte

Les mer her: Mener Egmont-sjefen må skåne journalistene i ny kuttrunde

Nå er det altså Elle som må redusere med to ansatte. Frem til nå har har det vært ti stykker i redaksjonen. 

Vi har omorganisert- og effektivisert en del av  det redaksjonelle arbeidet, og fordi vi fremover kommer til å dra mer nytte av det store internasjonale nettverket vi er en del av, har vi foretatt en nedbemanning i redaksjonen fra 10 til 8 medarbeidere, bekrefter sjefredaktør i Elle, Signy Fardal, til Kampanje.

På spørsmål om alle i Elle-redaksjonen ble tilbudt sluttpakke, svarer Fardal følgende:

-  Vi gikk ikke ut med tilbud om sluttpakker til alle. Dette er en del av en nødvendig markedstilpasning i magasinbransjen,  og den handler om å finne mer effektive måter å jobbe på – noe som vi har en unik mulighet til, siden vi er en del av et stort internasjonalt redaksjonelt nettverk. 

Da opplagstallene for magasiner i Norge ble lagt frem i mars, kunne Kampanje meldt at 6,2 prosent hadde forsvunnet i segmentet dameblader. Elle mistet 8,7 prosent av opplaget sitt i fjor, noe som altså er litt mer enn snittet for øvrig.  

Les mer her: Taper lesere på alle fronter

Kommunikasjonssjef i Egmont, Christina Dorthellinger, sier til Kampanje at det ikke foregår nedbemanninger i de andre magasinene til Egmont nå.