Det blåser friskt rundt Schibsteds mediehus. Nedbemanning, omstilling, kutt og sammenslåing er stikkordene som går igjen i alle de fem norske mediehusene.

I første kvartal fortsatte annonsenedturen, som har vært årsaken til en rekke kostnadskutt de siste årene. Schibsteds fire abonnementsaviser, der Aftenposten er desidert størst, fikk et driftsresultat på beskjedne fire millioner kroner i første kvartal. Det er 90 prosent mindre enn i samme periode i fjor. Da endte driftsoverskuddet på 41 millioner kroner.

Les også: Schibsted-overskudd på 219 millioner

Omsetningen falt med 90 millioner kroner, fra 792 millioner til 702 millioner, i første kvartal. Det tilsvarer en nedgang på 11 prosent.

Abonnementsavisenes annonseomsetning krympet med hele 23 prosent i første kvartal. Papirannonseinntektene stupte med 26 prosent, mens de digitale annonseinntektene falt med 12 prosent. De samlede opplagsinntektene, inkludert digitalabonnement, var stabile sammenlignet med første kvartal i fjor.

Mens abonnementsavisene kan vise til en driftsmargin på én prosent, er VG fortsatt i en annen verden med en margin på 13 prosent i første kvartal. Omsetningen falt med 6,5 prosent til 428 millioner i første kvartal. Mediehuset satt igjen med et driftsoverskudd på 57 millioner kroner, som er tre millioner kroner mer enn i samme periode i fjor. Schibsted opplyser i sin kvartalsrapport at de digitale annonseinntektene lå stabilt i første kvartal sammenlignet med samme kvartal i fjor.