Fristen for meklingen gikk ut ved midnatt, men før det hadde partene sagt at de var villige til å fortsette utover natten.

- De har bekreftet på SMS at de vil mekle på overtid. Så lenge det er noe å mekle om, så fortsetter vi gjerne, sier mekler Anne Cathrine Frøstrup til NRK sent onsdag kveld.

Meklingen har pågått i natt, uten at verken partene eller mekleren har gitt nye opplysninger om framdriften i forhandlingene.

- Partene i lønnsoppgjøret mellom NJ og NRK/Spekter er fortsatt ikke enige kl. 06 torsdag morgen. Det er dermed uklart om det blir en løsning eller om journalistene går ut i streik, skriver Norsk Journalistlag på sine nettsider.

 

Dersom det ikke blir enighet, blir det streik i NRK. Da tar NRKs Journalistlag (NRKJ) ut 1.700 medlemmer og LO Stat ut 685 medlemmer i streik.

Men Riksmekleren var optimistisk onsdag kveld.

- Vi er enige om noe og så er det ting vi er uenige om. Det er både penger og prinsipper, og erfaringsmessig er det vanskeligere å bli enig om prinsipper enn det er om penger. Men også penger er utfordrende i år. Jeg er alltid optimist og har stor tro på at vi skal komme til enighet, sier mekler Anne Cathrine Frøstrup til NRK Dagsrevyen 21 onsdag kveld.

Til NRK Kveldsnytt ved 23-tiden kunne hun fortelle at meklingen mest sannsynlig vil fortsette på overtid, selv om hun ikke utelukker helt muligheten for løsning innen fristens utløp.

- Det er krevende forhandlinger og vi er ikke i mål. Det er ikke sikkert vi blir ferdige til klokken tolv, men partene jobber iherdig. Jeg har  derfor tro på at vi skal klare å finne en løsning, men jeg vet ikke når det vil skje. Begge parter har bekreftet at de er villige til å fortsette å forhandle, forteller mekleren til NRK.

Ifølge Frøstrup er det flere ting som må på plass før det kan oppnås en enighet.

– Det handler om penger og prinsipper, detaljer og de store linjene. Så det er faktisk her som det er ellers at intet er på plass før alt er på plass, sier Frøstrup.