Pål Thoresen og Ida Kjøstelsen gir seg som programledere på hverdager i Nitimen. De erstattes av Marte Stokstad og Knut Folkestad - som skal lede programmet fra hver sin by, skriver VG.

– Både Pål og Ida har signalisert at det var tid for å gjøre andre ting, så vi har vært enige med dem en stund. Å være eksponert for 700.000 lyttere daglig kan være slitsomt i lengden, det er helt forståelig at de ønsker å gjøre andre ting, sier Rune Lind, sjef for radiounderholdning i NRK, til VG.

For første gang i historien skal det tradisjonsrike programmet ut av hovedstaden.

– Bodø blir svært sentral i Nitimen fremover, og blir sendested sammen med Oslo. Knut Folkestad skal sitte i Bodø og ha sending sammen med Marte Stokstad som sitter i Oslo. De skal se hverandre på storskjerm og ha sending sammen, men sitter altså ikke fysisk i samme rom. Nitimen er hele Norges program, så da er det bra at vi også kommer oss ut av Oslogryta fysisk.