I en melding fra shippingselskapet Høegh i morgentimene i dag blir det klart at selskapet klager Aftenpostens dekning av Panama Papers inn til Pressens Faglige utvalg (PFU).

Høegh mener at Aftenposten har benyttet overdrevet tabloide virkemidler, fremstilt shippingselskapet i urimelig sammenheng med ulovlig virksomhet og i tillegg ikke gitt reell samtidig tilsvarsrett.

- Det er ingen tvil om at vi nå vil klage inn Aftenposten til Pressens Faglige Utvalg. Aftenpostens misvisende og feilaktige presentasjon av Høeghs internasjonale virksomhet, gjør at vi må ta til motmæle, sier Leif O. Høegh i meldingen.

Selskapet mener avisen har hatt en overdrevet dekning gjennom bruk av hel forside, overskrifter, bilder og stort sideantall.

- Ingen har heller påstått at Høegh har gjort noe feil eller ulovlig, men Aftenposten har gjennom sin omfattende markedsføring av saken, presentert oss i sammenheng med skattesnytere, pengevaskere, diktatorer og terrorister og på en så gjennomført måte, at det bare kan forstås som en villet assosiasjon. Det verste er imidlertid at Aftenposten, gjennom sine feilaktige, mistenkeliggjørende og svært misvisende dekning, sverter våre virksomheters gode navn og rykte, sier Leif O. Høegh videre i meldingen.

Høegh reagerer også på at Aftenposten har arrangert et eget «seminar» og som det ble solgt billetter til, der funnene i Panama Papers ble presentert. Nå frykter Høegh for omdømmet til selskapet og andre knyttet til selskapet.

- Vi er selvfølgelig imøtekommende til at man skal kunne bli gransket med kritiske øyne, men, vi aksepterer ikke den misvisende mistenkeliggjøring Aftenposten har stått for i sine konstruerte artikler. Omdømmet til våre dyktige ansatte, forretningsforbindelser og vår familie rammes også uberettiget, sier Leif O. Høegh.