Amediastiftelsen har i dag overtatt aksjene i den norske delen av Amedia AS fra Telenor, LO og Fritt Ord, og i den forbindelse har generalforsamlingen i Amedia AS også valgt nytt styre i selskapet.

Styreleder blir administrerende direktør i Amediastiftelsen, André Støylen. Det han mangler av medieerfaring, henter han hos sine styremedlemmer, inkludert nestelder Hilde Haugsgjerd, tidligere redaktør i Aftenposten og PFU-leder, og tidligere kringkastingssjef John G. Bernander.

Også Hilde Sandvik, gründer og redaktør i Broen.xyz, stiller med solid mediekompetanse og har blant bakgrunn som kulturredaktør i Bergens Tidende.

Gunnar Sellæg er Senior Vice President i Telenor Digital. Han har vært styremedlem i Amedia siden 2015, og har mediebakgrunn fra blant annet Aftenposten Multimedia og Aspiro før han kom til Telenor.

Her er hele styret:

  • André Støylen, styreleder
  • Hilde Haugsgjerd, nestleder
  • John G. Bernander
  • Hilde Sandvik
  • Gunnar Sellæg
  • Bodil Werner (valgt av ansatte)
  • Eva Stenbro (valgt av ansatte)
  • Britt-Ellen Negård (valgt av ansatte)

Den nye styrelederen, André Støylen, har tidligere vært økonomidirektør i Norges Røde Kors, finansbyråd i Oslo kommune, statssekretær i Miljøverndepartementet og konsulent i McKinsey & Co. 

- Amediastiftelsen har lagt vekt på at styret i Amedia AS skal være bredt sammensatt og ha solid mediekompetanse. Vi er svært fornøyde med det styret vi i dag har valgt, sier Randi Eek-Thorsen, styreleder i Amediastiftelsen.

- Ut fra en samlet vurdering har stiftelsen valgt å ha styreledervervet selv nå i den første fasen etter overtagelsen, fremholder Thorsen.

Les også: Ny Amedia-eier kaller milliardkjøp «ren veldedighet»

- I en krevende tid for mediebransjen opplever jeg at Amedia både er godt posisjonert og godt drevet - og med positiv abonnementsutvikling i de fleste avisene. Det siste halve året har jeg jobbet mye med Amedia-kjøpet, og ser frem til å bidra videre i styret, sier André Støylen.

De ansattevalgte styremedlemmene er Bodil Werner, Eva Stenbro og Britt-Ellen Negård. Werner har vært styremedlem siden 2001, mens Stenbro og Negård ble valgt i 2015.