Fredag kveld feiret tv-bransjen seg selv på den årlige prisutdelingen Gullruten, og aller mest heder var det Anne Grosvold som fikk. Grosvold fikk kveldens siste pris - og den som henger høyest - nemlig hedersprisen.

Les også: Her er alle Gullruten-vinnerne

Grosvold startet sin NRK-karriere i 1973, og foruten et opphold mellom 1987 og 1991, har hun vært 38 år i statskanalen. De siste årene har hun vært programleder for Dagsnytt Atten, Redaksjon 21 og Sommeråpent. Før jul valgte hun å takke ja til sluttpakke som en del av nedbemanningen i NRK.

- Dette er mer enn jeg har godt av. Tusen takk til juryen som har gitt meg denne enorme gleden og overraskelsen. Jeg får lyst til å sitere Al Pacino fra Gudfaren III, han sa: jeg trodde jeg var ute, men dere dro meg inn igjen. Jeg vil takke de seks foregående kringkastingssjefene, som jeg har overlevd. Jeg har særlig lyst til å takke den sjuende, som lot meg gå, sa hun i sin takketale.

I løpet av sine år i NRK har hun altså jobbet med hele sju kringkastingssjefer.

- Hvem har vært den morsomste sjefen å jobbe med?

- Jeg har ikke vært så nær noen av dem, men de jeg har snakket mest med er Thor Gjermund og Einar (Førde, red. anm.), sier hun til Kampanje.

- Jeg er jo utrolig stolt av Anne og synes det var en veldig fortjent hederspris. Hun er norsk journalistikks «grand still young lady». Dette var kjempegøy og nesten rørende, sier Thor Gjermund Eriksen til Kampanje.

Han skulle gjerne ha sett at hun fortsatte.

Les mer: Slutter i NRK

- Jeg prøvde å overtale henne og brukte de fleste midler for å få henne til å bli, men hun ville gjøre noe annet.