Finalen i Europaligaen mellom Liverpool og Sevilla samlet 401.000 seere på Discovery-kanalen Max. Aldri før har så mange sett en kamp mellom to klubblag på Discoverys plattformer.

I snitt så 401.000 kampen i går. På det meste var 518.000 seere innom. Den tidligere Europaliga-rekorden var på 323.000 seere, som kom da Manchester United møtte Liverpool tidligere i mars.

- Dette er fantastiske tall, og igjen setter Europaligaen nye rekorder for oss. Denne sesongen har vi sett hvilket potensiale som bor i turneringen. Kampene med Molde, Rosenborg, Manchester United, Liverpool og Dortmund har gitt oss mange oppturer og stadig nye bestenoteringer – og ikke minst mange herlige fotballøyeblikk. Vi er glade for å ha sikret oss rettighetene til å sende Europaligaen i ytterligere to sesonger, sier Jan-Erik Aalbu, sportsdirektør i MAX og Discovery Networks, i en pressemelding.

Discovery signerte sommeren 2015 en avtale som sikret tv-konsernet -rettighetene til UEFA Europa League for tre sesonger fra og med 2015/2016-sesongen.