I morgentimene kom Schibsted med sitt kvartalsresultat og det er de globale rubrikksatsingene som løfter mediekonsernet. Børsmarkedet svarer med å sende kursen oppover. Akkurat nå er Schibsted dagens vinner på Oslo børs. A-aksjen omsettes for 268,90 kroner, som er en økning på 12,4 prosent sammenlignet med gårsdagen. På tredjeplass på vinnerlisten under dagens handel på Oslo børs ligger b-aksjen med en kurs på 258,10 kroner, som er opp 11,2 prosent.

Verdsatt til over én milliard
Børsoppturen er nok et eksempel på at aksjemarkedet gir fullstendig blaffen i at Schibsteds mediehus sliter med annonsefall. For investorene er det rubrikk for alle pengene.

Og i rubrikkmarkedet hviler ikke Schibsted. I dag pratet konsernsjef Rolv Erik Ryssdal varmt om Shpock, som virkelig er blitt en av snakkisene i Schibsted. Mobilappen for rubrikkannonser har sitt utspring fra Østerrike, og Schibsted økte sin eierandel fra 82 til 91 prosent i tredje kvartal. Selskapet ble på slutten av fjoråret verdsatt til over én milliard kroner.

I november kunne Schibsted bekrefte at Shpock skal lanseres i Norge. Med mobilappen Shpock skal Finn utfordre seg selv på posisjonen unge, urbane brukere i lavprissegmentet på Finn-torget.

- Pengene går til markedsføring
Nå kan konsernsjef Rolv Erik Ryssdal fortelle at Shpock er blant de globale digitalsatsingene mediekonsernet i 2016 skal investere aller mest penger i. Schibsted varsler totale rubrikk-investeringer på mellom 80 og 100 millioner euro i år. Det tilsvarer mellom 744 og 930 millioner kroner. Mesteparten av pengene legges i Mexico og Shpock, mens Schibsted trapper ned investeringene i markedene Brasil, Chile og en del europeiske land. Bare i første kvartal var de samlede investeringene på 25,6 millioner euro, en økning på 24,3 millioner i første kvartal i fjor.

- En stor del av investeringene skjer i Mexico og i appen Shpock, og pengene vil gå til markedsføring, sier Ryssdal til Kampanje.

Les også: Finn lanserer rubrikk-utfordrer

Les også: Schibsted skal kapre unge brukere med milliard-app

Satser i flere europeiske land
Ryssdal legger ikke skjul på sin begeistring for appselskapet.

- Shpock er en spennende måte å utvide classified-markedet (rubrikk på nett, red. anmerkning) på. Når folk får lett tilgjengelig tjenester som Shpock, så utvides totalmarkedet. Det kan gi oss spennende innganger i markeder som vi ikke er til stede i. Det er i markeder som Storbritannia og Tyskland, og i etablerte markeder som Norge og Sverige, sier Ryssdal.

Schibsted vil framover jobbe på spreng med å gjøre Shpock til en pengemaskin.

- Vi må eksperimentere og finne ut hvordan vi kan øke inntjeningen. Man kan tenke seg at vi tar tilleggsbetaling for bedre eksponering, at vi tilbyr ulike annonseformater og at vi tar kanskje tar en andel av transaksjonen som finner sted via appen, sier Ryssdal.

Schibsteds globale rubrikkselskaper omsatte for 1,5 milliarder kroner i første kvartal, mot 1,3 milliarder kroner i samme periode i fjor. Frankrike - med Leboncoin- er det største rubrikk-markedet med en omsetning på 474 millioner og en driftsmargin på enorme 69 prosent. Norge - med Finn.no som lokomotivet - er nest størst med driftsinntekter på 378 millioner og en margin på pene 39 prosent.

Les også: Vil ta opp rubrikk-kampen med Schibsted