Den spanske versjonen av «Datoen» skal gå på tv-kanalen Cero og får den lokale tittelen «Dia Cero». Det skriver Monster, som produserte serien for NRK, i en pressemelding i dag.

- Etter at Storbritannia kjøpte «Datoen» hadde vi håp om at flere land ville plukke opp serien. Nå skjer det, og vi håper flere territorier kommer etter, sier Jan Egil Ådland, daglig leder i Monster Format.

«Datoen» ble sendt på NRK i fjor høst og er basert på artikkelen «Oslo, 16. mars 1959» fra Dagbladet Magasinet, skrevet av Eivind Sæther og Bernt Jacob Oksnes i 2011. Det var Maiken Marstrander og Annette Phair som fikk ideen til å lage en tv-serie av reportasjen.

Forrige uke fikk programmet Gullruten for beste deltaker, Tone «Gullet» Knudsen, som var med i den første norske episoden.

Les også: «Skam» ledet an NRKs storeslem på Gullruten

Produksjonsselskapet Gestmusic, som er en del av Endemol Shine Iberia-gruppen, skal produsere seks episoder av «Datoen» for det spanske publikummet. 

- At «Datoen» nå også skal lages for et spansk publikum, gleder oss stort i NRK. Vi er veldig stolte av dette formatet, og tror det er et konsept som kan reise verden rundt. Alle har en historie – både personer og nasjoner. Monster viser med Datoen at norsk tv-bransje produserer programmer i verdensklasse, og i NRK er vi glade for å være en del dette, sier prosjektredaktør i NRK, Marie Sjo.

NRK har sendt 12 episoder av serien, hvor seerne blant annet har fått innblikk i livene til Jens Stoltenberg, Magne Furuholmen, Arne Treholt – og flere nordmenn født på samme dag som dem.