Astrid Synnøve Gunnestad ble født 19. august 1938. Hun ble funnet i sitt eget hjem 18. mai, opplyser seniorrådgiver Elisabeth Skarsbø Moen til NTB. Hun var en nær venninne av Gunnestad.

Ved siden av redaktørrollen i Norsk Ukeblad, som hun trådte inn i 1971, er hun de senere år blant annet kjent som riksmegge i P4-programmet «Oss megger imellom» sammen med programlederkollega Lise Askvik.

I 2014 skapte hun stor ståhei da hun røkte marihuana for åpen mikrofon i et innslag som ble tatt opp i Amsterdam. Til P4 sa hun at hun ville prøve rusmiddelet som et alternativ til smertelindring.

I et intervju med Dagbladet i 2008 fortalte hun at hun hadde klint med Christer Falck, ligget i senga til André Bjerke og fått Kjell Aukrust til å skøyte som Solan Gundersen inne på Grand.

Gunnestad har vært samlivsekspert i P4, og på 2000-tallet opererte hun også som glamjournalist for magasinet Tara, med friske intervjuer med blant andre Bjørn Sundquist, Sven Nordin og Stein Winge. Hun har også intervjuet Wenche Foss, dronning Sonja og truffet paven to ganger.