Åse Ytreland slutter som nordisk Fox-sjef. Den amerikanske underholdningskanalen, som er en del av Rupert Murdochs internasjonale tv-konsern, har ennå ikke gått ut med nyheten om hennes avgang.

Men Ytreland bekrefter Kampanjes opplysninger i dag.

- Ja, jeg kan bekrefte at har sagt opp min stilling administrerende direktør for Fox i Norden, sier Ytreland.

Hun avviser kategorisk at det ligger dramatikk eller uenighet bak hennes beslutning om å slutte i tv-konsernet.

-  Nei, det gjør det absolutt ikke. Det har vært noen fantastiske år i Fox og jeg har jobbet sammen med en bra gjeng helt siden jeg begynte i 2010. Jeg har ikke akkurat ligget på latsiden siden den gangen. Jeg har bygd opp Fox nesten fra skratsj i Norden. Da jeg startet var vi sju ansatte, nå er vi 80. Jeg har mer enn 100 reisedager i året og jeg har jobbet veldig mye de siste årene. Nå har jeg lyst til å gjøre noe annet, sier Ytreland til Kampanje.

Hun forteller at Fox allerede i fjor ble varslet om hennes intensjoner om å gi seg.

- Selskapet har visst om dette en stund for jeg jeg sa opp min jobb. Jeg sitter fortsatt i jobben og det er ennå ikke bestemt når jeg har min siste dag. Nå prøver vi å finne min etterfølger. Vi ser etter en ny sjef i hele regionen, sier Ytreland.

Les også: Fox klar for Sverige

Les også: Fox lanserer ny tv-kanal

Fox Networks Group (tidligere Fox International Channels) har vært i Norden siden 2005, med kanalene National Geographic Channel og NG Wild. Under Ytrelands ledelse har selskapet vokst hurtig. De siste seks årene har Fox lansert tre lokale Nat Geo Channels i regionen, en dansk Nat Geo People-kanal, tre Fox-underholdningskanaler i Norge (2011), Finland (2012) og Sverige (2014) og den reklamefinansierte reklamefinansierne strømmetjenesten  Fox Play i Finland. Kanalene har distribusjon hos alle de store distributørene, og finansieres av abonnements- og annonseinntekter.

Les også: Murdoch satser tyngre på Norge