I går skrev Kampanje at TV 2 skal kutte flere hundre millioner kroner fram mot 2020. I dag bekreftet TV 2-ledelsen at det skal kuttes 350 millioner kroner når tv-konsernet skal omstille seg i et stadig mer krevende mediemarked.

Det skjer samtidig med at TV 2 venter på at Kulturdepartementet skal lyse ut en midlertidig avtale om kommersiell allmennkringkasting. En slik avtale skal komme i påvente av regjeringens arbeid med å utforme en permanent avtale.

Les mer: Skal kutte 350 millioner - alle tilbys sluttpakke

Les mer: Skjebnedag for TV 2-ansatte: - Det viktigste allmøtet noensinne

Arbeiderpartiet mener dagens allmøte og varsel om kutt i TV 2 viser at det haster med å komme med en avklaring. 

- Dette viser at mediebransjen er inne i svært krevende og tøffe omstillinger, og at det haster med avklaring for kommersiell allmennkringkasting. Derfor har Arbeiderpartiet jobbet hardt for å finne løsninger på tvers av partiene i det som ble en avtale om allmennkringkasting. Nå er det viktig at kulturministeren leverer på bestillingen fra Stortinget, sier mediepolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, Arild Grande, til Kampanje.

- Noen later til å tro, inkludert kulturministeren, at vi i fremtiden kommer til å ha en kommersiell allmennkringkaster i Bergen nærmest uansett hva som skjer. Dagens nyheter viser oss at noen slik garanti har vi ikke i dagens medielandskap. Derfor haster det med løsninger, understreker Grande.

I Kampanjes podkast snakker mediepolitikerne i Ap og Høyre om spillet rundt TV 2-avtalen og fremtidens tv-marked: