Det er NRK som skriver til høsten starter innspillingen av neste sesong av Anno – og det skjer i en bygning med røtter tilbake til 1100-tallet.

- Vi ønsker å fortelle historier med utgangspunkt i året 1537. På den tida står kirka sentralt, og derfor var det naturlig og oppsøke Trondheim og Erkebispegården for å høre om det var mulig å ha hovedbase der, sier produsent Ida Jørgensen i Strix, til NRK.

Nidaros domkirkes restaureringsarbeider (NDR) forteller at man først var skeptisk til henvendelsen.

- I starten var det blandede reaksjoner på forespørselen her ved NDR, for det var ikke alle som visste hva Anno var. Men etter at vi fikk satt oss mer inn i saken og sett på noe av det som var sendt før, ble det etter hvert ei generell positiv holdning. Nå ser vi på dette som en fin mulighet til å vise fram både Erkebispegården og Nidarosdomen, sier Inge Sørgård, som er avdelingsdirektør for publikumsavdelingen i NDR.

Innspillingene av Anno i Trondheim starter i august 2016.