Fredagens «Gullruten» åpnet med en sjelden medieopptreden fra hovedrolleinnehaverne i «Skam», som delte ut kveldens første pris. Senere måtte jentene i «Skam» opp på scenen tre ganger for å ta imot priser, blant annet for årets nyskaping. NRK P3-serien ble med det kveldens store vinner.

Les mer: «Skam» ledet an NRKs storeslem på Gullruten

Nå er seertallene klare, og de viser at i snitt 677.000 så «Skam»-jentenes storeslem på TV 2 kl. 22.15. Andelen ble på 51,1 prosent blant alle seere over 12 år.

Fjorårets sending hadde 710.000 seere, men ble sendt lørdag kl. 20.30. Forrige gang utdelingen ble sendt kl. 22.15 på en fredag var i 2014, og da fulgte 723.000 med.

- Vi er svært godt fornøyd med årets Gullruten som fikk 677.000 seere og 54,6 prosent i andel i den kommersielle målgruppen. Stian Blipp ledet showet på stødig vis og stemningen i salen var meget bra under hele showet hvor «Skam» og «Petter uteligger» var de to programmene som stakk av med flest priser. Vi er godt fornøyd med både avviklingen av selve showet og seertallene. Med «Idol» som også trakk 505.000 seere i snitt og nesten 700.000 seere etter 21-nyhetene, ble dette en veldig sterk fredag for oss, sier programdirektør Jarle Nakken i TV 2.

Årets prisutdeling var den siste med Leif Holst Jensen som styreleder.

Les stort intervju med Gullruten-veteranen på Kampanje Premium: Nektet NRK-sjefen på Gullruten-nachspiel (krever innlogging)

Tv-helgen ble toppet av finalen i Eurovision Song Contest på NRK1 på lørdag. Selv om seertallet var halvert fra i fjor, som følge av at Norge røk ut i semifinalen, var det nesten 900.000 som fulgte med.

Les mer: Eurovision-finalen mistet halvparten av seerne