Ledelsen i TV 2 har planer om å flytte fjernsynskanalens markedsføringsavdeling fra Bergen til Oslo, ifølge Bergens Tidende.

Programsjef Trond Håndlykken Kvernstrøm vil ikke kommentere eventuelle flytteplaner overfor avisa , men sier at den såkalte promoavdelingen er en del av TV 2s strategi- og omstillingsprosjekt. Avdelingen har vært i byen siden starten i 1992, og omtales som et slags flaggskip. Den har i alt 22 ansatte.

– Vi er i en forhandling og drøfting. Da kan jeg ikke uttale meg, sier klubbleder Henrikke Helland.

I begynnelsen av mai ble det kjent at TV 2 skal kutte 350 millioner kroner innen 2020. Samtidig er de i et politisk spill om konsesjonspenger for å drive i Bergen, som er kanalens hovedkvarter. TV 2 mener selv at det vil koste rundt 100 millioner ekstra å ha en redaksjon i Bergen.

Stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold, som er kulturpolitisk talsperson i Kristelig Folkeparti, har forståelse for at TV 2 må gjennom omstillinger.

– Denne flyttingen er kanskje et ledd i dette. Så lenge nyhetsavdelingen bli værende i Bergen, puster jeg fortsatt rolig, sier han.