Denne uken står Agnete Kristin Johnsen på scenen i Globen i Stockholm for å representere Norge i Eurovision Song Contest med låten «Icebreaker». I kulissene står Jan Fredrik Karlsen, som tok over som musikkansvarlig for NRK i år.

Han er overveldet etter første dag i Stockholm.

- Dette er min debut i Eurovision-finalene og det er helt vilt! Herregud for et opplegg. Man kan spørre seg om det er 17. mai, julaften eller nyttårsaften. Jeg er litt usikker. Det er flagg overalt i Stockholm og da vi kom kjørende inn kjørte vi forbi en gigantisk plakat som ønsker alle velkommen til Eurovision og Stockholm. Dette er så storslagent som det går an, sier en sedvanlig entusiastisk Karlsen til Kampanje.

Han ankom Stockholm mandag formiddag. Nå venter tre sceneprøver for Agnete og den norske delegasjonen, før det norske håpet skal i ilden i konkurransens andre semifinale torsdag kveld.  Tidligere har det blitt kjent at Agnete og NRK dropper en rekke aktiviteter for å ta vare på artistens mentale helse.

- Det fremstår som det er stor interesse allerede, og det er mye sympati å hente med tanke på Agnetes situasjon. Jeg synes hun klarer seg veldig fint der vi befinner oss nå. Vi har en helt herlig gjeng som er helt overbevist om at låten kan vinne, sier Karlsen.

- Må bare vinne
Norge er ikke blant favorittene, men den erfarne manageren og tv-personligheten mener det er vanskelig å si noe om vinnersjansene på forhånd.

- Den lille erfaringen jeg har med tv, tilsier at det handler om de minuttene man står på den scenen, hvordan sceneshowet er og ikke minst sangprestasjonen. Der er Agnete i toppsjiktet. Hun eier scenen og hun eier låten. Det er en sang man må forholde seg til og som tok alle i Norge med storm, og som jeg håper vil ta alle i Europa med storm.

- Har dere turt å tenke høyt om en norsk finale til neste år?

- Hehehe. Vi og jeg har hele tiden sagt at denne låta kan vinne hele Eurovision Song Contest. Hvis det skulle vise seg å være rett, tror jeg hele nasjonen vil stå klar til å ta imot Eurovision-sirkuset på Gardermoen.

- Har dere fått signaler fra NRK-ledelsen om at de har råd til en seier?

- Charlo Halvorsen (underholdningsredaktør, red. anm.) sa til meg at vi må bare vinne hele Eurovision og at det er derfor vi er her. Det tar jeg som et positivt signal.

- Må tenke på konsekvensene
Charlo Halvorsen bekrefter at han har budsjett til en ny norsk finale. Forrige gang Norge arrangerte den internasjonale konkurransne var i 2010.

- Ja, selvfølgelig, ellers ville ikke vi vært med, sier han til Kampanje.

- Men er det så enkelt at man bare kan ta seg råd, uten å tenke på konsekvensene?

- Vi må tenke på konsekvensene, men det ville være absurd om vi var med i en europeisk melodikonkurranse der NRK ikke hadde råd til å vinne. Vi har både råd, mulighet og lyst til å vinne.

- Hva tror du selv om vinnersjansene?

- Jeg er fan av låten og Agnete er en kjempeartist, så jeg tror på seier, men det regner jeg med at de andre landene også gjør.

- Danker ut Super Bowl
Mye har blitt skrevet om at Agnete ikke deltar på de ulike arrangementene i løpet av uka. Jan Fredrik Karlsen mener det er lite som tyder på at det vil ha en negativ effekt på Norges plassering.

- Det er vanskelig å si, men det er ingen signaler som tilsier at ikke folk klarer å ha sympati med den situasjonen hun er så åpen om at hun er i.

- Hva gleder du deg mest til i løpet av uka?

- Nå gleder jeg meg til å suge inn inntrykk og se hele sceneprøven og sceneshowet i morgen.  Det som skjer her danker ut Super Bowl en høy gang seermessig.

Nær 200 millioner europeere fikk med seg fjorårets finale. Til sammenligning hadde årets Super Bowl 111,9 millioner seere i USA. 

I Norge er finalen i Eurovision Song Contest tradisjonelt et av årets mest sette tv-programmer, dersom Norge er i finalen. I fjor så 974.000 nordmenn semifinalen der Norge tok seg videre, og 1.681.000 så den norske duoen Mørland og Debrah innta åttendeplass i finalen.

Les mer: 1,7 millioner så MGP-finalen