Fra neste år er FM-radioen historie i Norge og DAB er ny standard for radiosignaler. Forrige uke møtte kommunikasjonsrådgiver Hans-Petter Nygård-Hansen møtte MTG-sjef Trygve Rønningen til DAB-debatt på «God Morgen Norge».

Og Nygård-Hansen legger ikke skjul på hva han mener om DAB:

- DAB er dust. Veien til det digitale radionettverket er internett, og så tar man en veldig dyr omvei gjennom DAB, basert på gammel teknologi og gamle beslutninger som er tatt før internett kom. De unge i dag kommer ikke til å ønske seg en DAB-radio. De kommer til å ønske seg telefoner og nettbrett og de kommer til å konsumere alt digitalt, uttalte Hans-Petter Nygård-Hansen på skjermen.

Trygve Rønningen innrømmet under sendingen at også han hørte på radio over internett, men var uenig med Nygård-Hansen.

- Jeg lytter selv på radio på internett, men vi må ha et robust sendenett som gjør at vi når ut til alle på en plattform som er stabil nok. Setter du deg i bilen med en internett-radio, oppdager du hvor dårlig det nettet er. Radio må være gratis, og Internett er ikke gratis, uttalte Rønningen.