Fredag 13. mai vil bli en lykkedag for utvalgte deler av den norske tv-bransjen. Da skal Gullruten på nytt deles ut i Grieghallen i Bergen og landets beste tv-produksjoner hylles.

Allerede nå melder styreleder i Stiftelsen Gullruten, Leif Holst Jensen, om 418 påmeldinger til tv-prisen og 186 til fagprisutdelingen. Det er på nivå med tidligere år, men under den to år gamle rekorden på 480 bidrag til tv-prisen.

Les også: Blir ny programleder for Gullruten

Bidragene er ifølge styrelederen godt fordelt på de fire store, NRK, TV 2, Disovery og MTG, men to år etter at Gullruten valgte å åpne opp kategoriene for tv-produksjoner som primært har blitt vist på nett, har påmeldingsrushet fra nye aktører uteblitt.

Det til tross for at Aftenposten fikk prisen for beste reality i fjor for  «Sweatshop – dødsbillig mote».

- Markedet har utviklet seg på flere områder, men vi har ikke sett den økningen i produksjoner for andre aktører enn de tradisjonelle mediehusene som vi kanskje forventet. Aftenposten TV vant i fjor for beste reality, men er ikke med i år. VGTV er representert med seks bidrag. Vi forventet nesten en økende påmelding fra nye aktører, og vi har Det Nye, Dagbladet, og National Geographic som de eneste utenfor de fire store, sier Leif Holst Jensen.

Hvem som når opp blant årets nominerte blir klart på fredag.

Årets fagprisutdeling skjer på Chateau Neuf onsdag 27. april, produseres igjen av Høyskolen i Lillehammer, og sendes på TV 2 onsdag 11. mai. Tv-prisen sendes direkte fra Bergen 13. mai.

Monster produserer tv-prisen for fjerde gang. I fjor fikk de Gullruten for produksjonen av Gullruten på Gullruten.

Les mer: - Vi fryktet vi ville virke selvopptatte