Hvorfor trenger TV 2 hjelp fra staten for å finansiere nyheter og bør de få det? Det er blant spørsmålene vi stiller i ukens podkast, der vi har besøk av Høyre og Arbeiderpartiets mediepolitiske talsmenn; Kårstein Eidem Løvaas og Arild Grande. Bakteppet for debatten er arbeidet med en ny, midlertidig TV 2-avtale, som skal erstatte dagens avtale som går ut i år. Samtidig er ekspertutvalgets arbeid med en ny rapport om finansieringen av NRK i sluttspurten. Summen av dette kan skape grunnlaget for en helt ny mediehverdag, og ifølge Løvaas og Grande haster det med å få på plass en ny politikk.

Vi har også tatt en prat med medieforsker Gunn Enli ved Universitetet i Oslo, som forteller at TV 2 og statens interesser er i krasj og konflikt og «egentlig alltid har vært det».

Les mer: - TV 2 skal ikke tigge penger for å lage nyheter

Les også: TV 2-sjefen slår tilbake mot tiggekritikk

I podkasten snakker vi også om hva som skal til for å knekke Facebook-koden og om ukens bevegelser på det programmatiske reklamemarkedet. 

Hør podkasten her, og husk at du som alltid kan abonnere på og høre alle episodene av Kampanjecast på iTunes,  Acast eller andre steder du finner podkaster. Kampanjecast produseres av Rubicon for Kampanje.